Montine - Grignan les Adhémar Gourmandises Blanc

€ 12,95
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Bourboulenc, Clairette, Grenache, Marsanne, Roussanne, Viognier
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Inhoud 0,75
Producent Domaine de Montine
Land Frankrijk

Details

Elke druif heeft hier zijn aandeel in de wijn, marsanne, roussane, clairette, viognier, grenache blanc en bourboulenc. De één geeft smaak, de ander fruit, de andere weer substantie, pit, aroma's, alcohol etc. Helder en lichtgeel van kleur, levendig aroma's van o.a. exotisch fruit. Frisdroge aanzet, levendige en pittige zuurtjes van citrusfruit gecombineerd met minerale tonen. De wijn heeft substantie en heeft een uitstekende balans, beetje limoen, beetje spicy, mooie bitters en is heel fris en levendig. Gewoon heel erg lekker! Jong drinken!

smaakimpressie

Prachtige, fonkelende licht strogele kleur. Frisse en levendige neus, met vluchtige aroma’s van zomers fruit. Fris in aanzet, vol en iets vettig op de tong, met nuances van citrus en exotisch fruit, ondersteund door een fijne mineraliteit. Zuivere, citrusfrisse finale.

vinificatie

Alle wijnen van het domein ondergaan een gisting in RVS tanks met temperatuurcontrole, hier 18-20°C gedurende 15 dagen. De gangbare opvoeding vindt plaats in grote betonkuipen, behalve voor de Emotion cuvée, die op eikenhouten vaten wordt opgevoed in de oude gewelfde wijnkelders. Ondanks het innoverende karakter van het bedrijf blijft men trouw aan de traditionele methodes om de wijnen extra kracht en elegantie te geven. .