Montine - Grignan les Adhémar Viognier

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Viognier
Afsluiting Kurk
Regio Rhône
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Domaine de Montine
Land Frankrijk

Details

Dat ze bij Montine weten hoe je met zogenaamd "lastige druiven" moet omgaan bewijst deze 100% viognierwijn. Dit is één en al wijnplezier. Heldere lichtgoudgele kleur met een zo typerende neus voor viognier, bedwelmende aroma's van perzik, citrus en exotisch fruit en florale tonen zoals witte bloemetjes. In de aanzet zowel fris en fruitig als wel vettig met rondeur en kruidigheid, heel spannend. Een vleugje eikenhout, wat minerale tonen en fijne bittertjes maken het plaatje af. Een absolute schoonheid deze viognier!

smaakimpressie

Zeer heldere en fonkelende lichtgele kleur. Zwoele aroma’s van abrikozen en perziken, aangevuld met subtiele florale en minerale nuances. Fris in aanzet, gul en vettig op de tong, goed in evenwicht gehouden door het frisse zuur. Sensualiteit alom in de mond, met aroma’s van in siroop gepocheerde peren, abrikozen, perziken, amandelen en lindebloesem. Prachtige, citrusfrisse finale.

vinificatie

Alle wijnen van het domein ondergaan een gisting in RVS tanks met temperatuurcontrole, hier gedurende 15 dagen. 30% van de oogst wordt in nieuwe eikenhouten vaten gegist, met regelmatige bâtonnages, 4 maanden lang. De gangbare opvoeding vindt plaats in grote betonkuipen, behalve voor de Emotion cuvée, die op eikenhouten vaten wordt opgevoed in de oude gewelfde wijnkelders. Ondanks het innoverende karakter van het bedrijf blijft men trouw aan de traditionele methodes om de wijnen extra kracht en elegantie te geven. .