Serge Laloue - Sancerre 1/2

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Afsluiting Kurk
Regio Loire
Inhoud 0,375
Wijnhuis Laloue
Land Frankrijk

Details

De Sancerre van Domaine Serge Laloue is een mooie, moderne stijl Sancerre. Dus zeer intens en complex, met volop citrusvrucht, gevolgd door acacia, rabarber en goudsbloem. In de mond is de wijn fris en vol, een explosie aan smaken met een ondert oon van kruiden en specerijen. Een bijzondere mooie match bij schelp- en schaaldieren, of bij witvlees en kip.

smaakimpressie

Helder zilvergroen in zijn jeugd. Zeer intens en complex in de neus, volop citrusfruit, gevolgd door acacia, rabarber en goudsbloem. In de mond is de wijn fris en vol, zeer aromatisch, met een ondertoon van kruiden en specerijen.

vinificatie

De druiven worden met grote zorg mechanisch geoogst, waarna ze handmatig worden gecontroleerd en pneumatisch geperst. Na een natuurlijke bezinking van 24 uur op 8 tot 10°C, volgt de gisting in rvs-tanks met temperatuurcontrole (aanvang 16°C, eind 19°C). Na de gisting blijft de jonge wijn op zijn fijne bezinksel (‘lie’) gedurende 3 tot 4 maanden. Voor het bottelen wordt de wijn geklaard, koud behandeld en gefilterd.