Domaine Treuillet - Pouilly Fumé

€ 19,95
Nog %1 beschikbaar
Domaine Treuillet In 1991 gingen de wijnstokken de grond in en vier jaar later werd Domaine Treuillet opgericht. Sébastien Treuillet kocht 3,5 hectare in Tracy-sur-Loire en 0,35 hectare in Pouilly. Zijn PouillyFumé is een schoolvoorbeeld van finesse en drinkbaarheid. Heerlijke, loepzuivere wijnen met een . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sauvignon Blanc
Afsluiting Kurk
Regio Loire
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Domaine Treuillet
Land Frankrijk

Details

Domaine Treuillet is een wijnproducent in de Franse wijnstreek Loire, gevestigd in Pouilly-sur-Loire. De wijngaarden van het domein liggen in het gebied van Pouilly Fumé, een subregio van de Loire die bekendstaat om zijn sauvignon blanc wijnen. Pouilly Fumé is een van de meest gerespecteerde wijngebieden in Frankrijk voor sauvignon blanc, en de wijnen van Domaine Treuillet worden beschouwd als een van de beste in de regio. De wijngaarden van het domein worden beheerd volgens biologische principes, waardoor de wijnen een unieke smaak en karakter krijgen. De wijnen van Domaine Treuillet worden gekenmerkt door hun frisse en minerale smaak, met tonen van citrus, groene appel en bergamot. Ze zijn zeer geschikt om te drinken als aperitief of bij visgerechten. Domaine Treuillet is een familiebedrijf dat al generaties lang wijnen maakt, en hun passie voor wijnmaking is duidelijk te proeven in hun producten.

smaakimpressie

Stuivend aromatisch maar niet overdreven, fris en droog, met aroma’s van witte bloemen, frisse vruchten en groene kruiden, ondersteund door een verfijnde mineraliteit (vuursteen).

vinificatie

Alles wordt hier in het werk gesteld om de zuiverheid van het fruit en het terroir te behouden. Er worden geen trucjes gebruikt om explosieve aroma’s te forceren, maar men heeft juist voor elegantie en finesse gekozen.