Merlin - Saint Véran

Nog %1 beschikbaar
Merlin Olivier Merlin, die de bijnaam ‘De tovenaar van de Mâconnais’ draagt, is de voormalige wijnmaker van Guffens-Heynen en is zeer gerespecteerd. Olivier zwaait samen met zijn echtgenote Corinne de scepter. Merlin maakt heerlijke én eerlijke wijnen, ‘terroirgedreven’ en gerijpt op ei . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Merlin
Land Frankrijk

Details

Saint-Véran is een AOC wijngebied uit de Mâconnais dat uit twee delen bestaat, met daartussen ingeklemd de beroemde buurman Pouilly-Fuissé AOC. De wijngaarden van Olivier Merlin liggen op het zuiden op maar liefst 220 m hoogte. De druiven van elk perceel worden afzonderlijk geoogst, geperst en gevinifieerd. Na de gistingen wordt de jonge wijn 10 maanden in eikenhouten vaten opgevoed. Deze Saint-Véran is rijk aan geur en smaak. Van de verleidelijke meidoorn bloesem, tot de subtiele aroma's van witte vruchten, amandel en hazelnoot, met een hint van cirtus en specerijen. Bourgogne met de hoofdletter 'B' dus!

smaakimpressie

Prachtige licht groengouden kleur. Fris en zeer aromatisch, met dominante florale nuances (meidoorn), aangevuld met subtiele aroma’s van witte vruchten, amandel en hazelnoot, citrusvruchten en exotisch fruit, met een hint van vuursteen, boter, specerijen en soms honing. Op de tong fris en zuiver, soepel en elegant, met een uitstekend evenwicht en lange, frisse, aromatische en minerale finale.

vinificatie

Voor de witte wijnen worden de druiven van elk perceel afzonderlijk geoogst, geperst en gevinifieerd. Na een lichte natuurlijke bezinking vinden de alcoholische en malolactische gistingen plaats in eikenhouten vaten (deels nieuw, de rest 1-4 jaar oud). Na de gistingen wordt de jonge wijn 10 maanden in eikenhouten vaten opgevoed. Na een lichte filtratie wordt het dan gebotteld.