Pounamu - Pinot Noir Special Selection

Nog %1 beschikbaar
Pounamu Wine Company Pounamu is een van de drie merken waarmee de Nieuw-Zeelandse wijnmaakster Fleur McCree sinds enkele jaren van zich laat horen. Met eigen wijngaarden in het wijndistrict Marlborough op het Zuidereiland timmert zij zeer overtuigend kwalitatief, innovatief en ondernemend aan de weg. Marlborou . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Schroefdop
Regio Marlborough
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Pounamu Wine Company
Land Nieuw-Zeeland

smaakimpressie

Helder licht robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van pruimen, frambozen, rozen, kruiden en een rokerige toets. In het smaakpalet tonen van rijp klein rood fruit, iets van verse paddestoelen en subtiele kruidigheid, die gepaard gaan met een elegante afdronk met zachte tannines en frisse zuren.

vinificatie

De druiven van eigen wijngaarden worden deels mechanisch en deels met de hand geoogst bij het vroege koele ochtendgloren om op deze manier zo snel mogelijk de druiven naar de vinificatieruimte te vervoeren en eventuele oxidatie te vermijden. Daar worden de druiven direct ontsteeld, licht gekneusd en krijgen voor enkele dagen een koude (10°C) inweking om hiermee meer kleur en aroma's te verkrijgen. Hierna wordt de most overgestoken op grote roestvrijstalen tanks om ruim twee weken lang temperatuugecontroleerd de alcoholische fermentatie te ondergaan met wilde (druifeigen) gisten. Aansluitend volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op Franse gebruikte eikenhouten barriques voor de malolactische gisting en de rijping. Na ongeveer 12 maanden na de oogst wordt de wijn geassembleerd en na zeer lichte filtering gebotteld.

Meer van deze producent: