Castell d'Encus
De wijnen van Castell d’Encus zijn stuk voor stuk van grote klasse. Om de filosofie van eigenaar en wijnmaker Raül Bobet écht te begrijpen zou je hem eigenlijk moeten ontmoeten.
Wat bezielt iemand om op een afgelegen plek wijngaarden aan te leggen met als doel wijnen te maken die zich kunnen meten met de beste wijnen in hun soort? Gedreven door passie en geholpen door de natuur- en scheikundige wetenschap antwoord kan geven op ieder probleem, gaat deze bevlogen wijnmaker elke dag tot het uiterste om zijn droom te verwezenlijken. Door het analyseren van ongeveer alles wat op invloed kan zijn op de wijngaard, druiven en vergisting weet hij een standaard neer te zetten die uniek is in de wereld.
Sauvignon Blanc waar menig producent in Sancerre jaloers op zou zijn. Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc waar de linker Bordeaux-oever bang van wordt en Merlot vergelijkbaar met grootse wijnen uit Pomerol. Droge of zoete Riesling in de stijl van de fijnste Duitse Mosel én Pinot Noir van het hoogste niveau.
De wijnen hebben een enorm bewaarpotentieel, onder andere vanwege de goede zuren. Deze verfijnde zuurgraad is meteen de handtekening van het domein en een direct resultaat van de hoge ligging van de wijngaarden in de Pyreneeën. Dit zijn wijnen die een wijnliefhebber moet proeven!