Casa Ferreirinha

Toonaangevend wijnhuis

Casa Ferreirinha, het toonaangevende wijnhuis in de prachtige Douro, is een wijnproducent met een lange geschiedenis. In 1751 gaat Ferreira van start als producent van vooral versterkte wijnen, slechts in beperkte mate wordt er ook niet versterkte Douro-wijn gemaakt. Daar komt verandering in als halverwege de 19e eeuw Dona Antónia Adelaide Ferreira de leiding van het bedrijf in handen neemt.

Dona Antónia Adelaide Ferreira

Deze Dona Antónia was een intelligente en sociaal bewogen zakenvrouw die met het kapitaal uit de verkoop van een deel van het familievastgoed niet alleen het wijnbedrijf een enorme impuls gaf, maar ook met huisvesting, zorg en scholing investeerde in het welzijn van de mensen in de Douro. De naam van het wijnbedrijf, Casa Ferreirinha, is ontleend aan de koosnaam Ferreirinha die Dona Antónia van de lokale bevolking kreeg.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

 • € 9,95
  +6
 • € 9,95
  +6
 • € 16,50
  +6
 • Van hoog naar laag sorteren
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  6 producten

  Fernando Nicolau de Almeida

  De tweede grote naam in de geschiedenis van Casa Ferreirinha is Fernando Nicolau de Almeida. In de jaren ’40 van de vorige eeuw, als Casa Ferreirinha voornamelijk nog Vinho Verde produceert, begint hij te experimenteren met rode wijnen in een Bordeaux-stijl. Hiermee legt hij het fundament voor de, zonder twijfel, grootste wijn die Portugal voortbrengt, Barca Velha. In 1954 wordt deze iconische wijn voor het eerst uitgebracht en is daarna nog slechts in 19 jaargangen(!) op de markt gebracht. De reden: pas als de wijn aan alle, extreem hoge eisen voldoet, is het een Barca Velha. In alle andere gevallen is het topwijn die als Casa Ferreirinha Reserva Especial bekendstaat.

  Luís Sottomayor

  Anno nu is Luís Sottomayor de drijvende kracht achter Casa Ferreirinha. Eind jaren ’80 werd hij de rechterhand van Almeida en erfde van hem de mateloze liefde en passie voor het vak. Met een schat aan traditionele waarden en technische en wetenschappelijke kennis is hij sinds 2003 zelf verantwoordelijk voor alle wijnen van Casa Ferreirinha. In zijn wijngaarden worden de typisch Portugese druivensoorten touriga franca, touriga nacional en tinta barroca verbouwd, maar ook de tinta roriz, de Portugese variant van tempranillo.