Weingut Joh. Jos. Prüm

Toonaangevend in de Moezel

Weingut Johan Josef Prüm, kortweg JJ Prüm, is wat Riesling betreft toonaangevend in de Moezel. Eigenlijk wel in heel Duitsland. De wijnmakersfamilie Prüm werkt al sinds de 17e eeuw aan de oevers van de Moezel aan prachtige wijnen, het domein Joh. Jos. Prüm werd pas in 1911 een feit na het verdelen van de wijngaarden die de familie in bezit had.

Herkenbare Riesling

Hoewel dit briljante wijnhuis soms nog een goed bewaard geheim lijkt, staat Joh. Jos Prüm niettemin hoog staat aangeschreven bij sommeliers en Rieslingfans. Die reputatie is verworven door Sebastien Prüm, de zoon van naamgever JJ, die vijftig jaar aan het roer stond van het bedrijf en in die tijd een heel herkenbare stijl Riesling heeft ontwikkeld. Na zijn overlijden in 1969 kwam de regie in handen van zijn zoon Manfred die, zoals de traditie voorschrijft, zijn dochter Katharina rond de eeuwwisseling in het bedrijf introduceerde.
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

5 producten

 • € 34,00
  +6
 • € 105,00
  +6
 • € 45,00
  +6
 • € 99,00
  +6
 • € 47,00
  +6
 • Van hoog naar laag sorteren
  Tonen als Foto-tabel Lijst

  5 producten


  Koning van de edelzoete wijnen

  De naam en faam van JJ Prüm mag ook worden toegeschreven aan de grote, klassieke Grand Cru wijngaarden van het wijnhuis. De koning van de edelzoete wijnen – Manfred laat alle aandacht uitgaan naar kabinett, spätlase, auslese, beerenauslese tröckenbeerenausle – etaleert zijn grote klasse door de delicate en ingehouden zoetheid en een extreem hoge mate van zuiverheid en precisie.

  Groot aanbod

  En ja, wij zijn ook fan. En dat is te merken aan het grote assortiment dat we van JJ Prüm in huis hebben. Drie Kabinetts: Graacher Himmelreich Kabinett, Bernkasteler Badstube Kabinett en de populaire Wehlener Sonnenuhr Kabinett. Vier Spätleses: Graacher Himmelreich Spätlese, Wehlener Sonnenuhr Spätlese, Bernkasteler Lay Spätlese en Zeltinger Sonnenuhr Spätlese. En vier Ausleses: Graacher Himmelreich Auslese, Wehlener Sonnenuhr Auslese, Wehlener Sonnenuhr Auslese en Zeltinger Sonnenuhr Auslese.