Quinta da Calçada - Vinho Verde

€ 9,50
Nog %1 beschikbaar
Calcada

Wijnhuis Calçada

Ruim voordat António Lago Cerqueira, een gefortuneerde politicus en kunstliefhebber, in 1917 met de bouw van een wijnmakerij officieel het Wijnhuis Calçada stichtte, werden er rondom de Casa de Calçada al heel lang druiven verbouwd om wijn van te maken. Het h . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Alvarinho, Loureiro
Afsluiting Schroefdop
Regio Minho
Inhoud 0,75
Wijnhuis Calcada
Land Portugal

Details

Portal da Calcada is een wijnbedrijf dat gevestigd is in het noordwesten van Portugal, in de regio Vinho Verde. Het bedrijf is opgericht in 2001 en produceert wijnen van hoge kwaliteit die worden gemaakt van lokale druivenrassen zoals Alvarinho, Loureiro en Trajadura. De wijnen van Portal da Calcada worden gekenmerkt door hun frisse smaak en verfijnde aroma's. Ze zijn licht van structuur en hebben een aangename zuurgraad, wat ze perfect maakt voor een zomerse dag. De wijnen zijn ook zeer geschikt om te combineren met visgerechten en andere zeevruchten. Het bedrijf is gevestigd in een historisch gebouw dat dateert uit de 18e eeuw en is omgeven door prachtige wijngaarden. De wijngaarden van Portal da Calcada liggen op een hoogte van ongeveer 300 meter boven de zeespiegel en worden bewaterd door de rivier de Minho. Portal da Calcada streeft ernaar om duurzame en milieuvriendelijke wijnbouwmethoden te gebruiken en heeft een certificering voor biologische landbouw. Dit garandeert een hoge kwaliteit van de wijnen en een respect

smaakimpressie

Wijn met een licht citroengele kleur. De kenmerkende lichte Vinho Verde-sprankeling zorgt ervoor dat de aroma’s uit het glas omhoogstijgen. Citrusfruit, grannysmith-appels en florale geuren wisselen elkaar af. De levendige, frisse zuurtjes en intens fruitige smaken maken je mond heerlijk schoon en zo klaar voor verfijnde visgerechtjes.

vinificatie

In optimale rijpheid worden de druiven handmatig geoogst in een selectie van wijngaarden. Deze hebben verschillende zonexposities, waardoor de diverse druivenrassen de kenmerkende Vinho Verde-kwaliteiten ontwikkelen. Bij binnenkomst worden ze ontsteeld en licht geperst. Na een statisch klaringsproces vindt in roestvrijstalen tanks bij 11°C de temperatuurgecontroleerde vergisting plaats gedurende circa 2 weken. Zo behoudt de wijn zijn aromatische expressie. Voor het bottelen wordt de wijn gefilterd.