Quinta da Calcada - Vinho Verde Loureiro Exuberant

€ 11,50
Nog %1 beschikbaar
Calcada

Wijnhuis Calçada

Ruim voordat António Lago Cerqueira, een gefortuneerde politicus en kunstliefhebber, in 1917 met de bouw van een wijnmakerij officieel het Wijnhuis Calçada stichtte, werden er rondom de Casa de Calçada al heel lang druiven verbouwd om wijn van te maken. Het h . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Albariño, Azal, Loureiro
Afsluiting Kurk
Regio Minho
Inhoud 0,75
Wijnhuis Calcada
Land Portugal

Details

Een zeer uitbundige Vinho Minho van de Quinta da Calçada, hier liggen de mooiste percelen met druivenvariëteiten zoals alvarinho, loureiro, en azal. Intense en expressieve bleekgele wijn met een groen zweempje in de kleur. Intens, schoon, puur en fris is het eerste wat je denkt als je dit proeft. Wat een frisheid! Citrustonen zoals buxus, limoen en grapefruit, licht floraal, licht ziltig, heel aromatisch en sappig kanpperig met een behoorlijke intensiteit en lengte. Zin om door te drinken, ideale tuin- of terras wijn, die zich ook graag laat vergezellen van een (lunch)maaltijd bij voorkeur met vis of alleen met oesters bijvoorbeeld.

smaakimpressie

Wijn met een licht citroengele kleur en een groene zweem. In het begin een vrij ingetogen aroma wat met wat meer zuurstof in het glas loskomt. Daarna een traktatie met heel zacht, tropisch fruit met lichte, frisse groente aroma’s. De smaak is levendig en zacht met de frisheid van citrusfruit, groene appels, kruiden en fijne mineraliteit. De levendige, frisse zuurtjes en zachte, fruitige smaken maken je mond heerlijk schoon en zo klaar voor verfijnde visgerechtjes.

vinificatie

In optimale rijpheid worden de druiven handmatig van de diverse geselecteerde wijngaarden geoogst. Deze hebben verschillende zonexposities waardoor de verschillende druivensoorten de kenmerkende Vinho Verde kwaliteit ontwikkelen. Bij binnenkomst worden ze ontsteeld en licht geperst. Na een statisch klaringsproces vindt in roestvaststalen tanks onder de 11°C de temperatuur gecontroleerde vergisting plaats voor circa twee weken. Zo behoudt de wijn zijn aromatische expressie. Voor het bottelen wordt de wijn gefilterd.