Schug - Pinot Noir Carneros

€ 44,00
Nog %1 beschikbaar
Schug Winery Opgericht in 1980 geldt Schug Winery als de ultieme droom van de meest gevierde wijnmaker van Californië. Na een periode gewerkt te hebben als eerste wijnmaker bij Joseph Phelps richtte Walter zijn Schug Winery op. Met zijn ervaring in Europa en Californië kon hij zich richten op het tel . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Carneros
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Schug Winery
Land Verenigde Staten

Details

Net als z'n broertje de Sonoma Coast Pinot Noir, is dit meer Bourgogne dan nieuwe wereld. En dat is waarschijnlijk het mooiste compliment dat je Walter Schug kan maken. Want voor hem geen 'blockbusters' wijnen, nee hij werkt naar zijn grote voorbeeld: de helden van de Côtes de Nuits. De druiven voor deze Pinot komen uit eigen wijngaarden in Carneros en de vinificatie is klassiek, naar Bourgondische voorbeeld. Zwarte kersen, aardbeien en bessen, op een achtergrond van elegant hout en specerijen. Super elegant en vooral heel heel lekker! Net als z'n broertje een gouden medaille winnaar trouwens.

smaakimpressie

Rijk aromatisch, met herinneringen aan zwarte kersen en bessen, op een achtergrond van elegant hout en specerijen. In de mond een overvloed aan fruit zoals kersen, aalbessen en aardbeien, gevolgd door een fluwelig mondgevoel en een elegante finale.

vinificatie

Bij Schug worden geen ‘blockbusters’ gemaakt; de nadruk bij de Pinot Noir-wijnen ligt helemaal op finesse en fruit. De druiven voor deze Pinot Noir komen uit eigen wijngaarden in Carneros: Lund, Vineburg, Sangiacomo, Schug Estate, Parmalee-Hill, Ricci, Cornerstones en Brown Vineyards. De vinificatie is klassiek, volgens het Bourgondische voorbeeld. De alcoholische gisting vindt plaats in rvs-tanks gedurende 6 tot 8 dagen, met regelmatige onderdompeling van de schillenhoed. De jonge wijnen ondergaan een opvoeding van 2 maanden (inclusief malolactische gisting) in grote vaten van eikenhout, gevolgd door 9 maanden op barriques van medium getoast Frans eikenhout (30% nieuw).