Schug - Pinot Noir Sonoma Coast

€ 34,00
Nog %1 beschikbaar
Schug Winery Opgericht in 1980 geldt Schug Winery als de ultieme droom van de meest gevierde wijnmaker van Californië. Na een periode gewerkt te hebben als eerste wijnmaker bij Joseph Phelps richtte Walter zijn Schug Winery op. Met zijn ervaring in Europa en Californië kon hij zich richten op het tel . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Sonoma Valley
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Schug Winery
Land Verenigde Staten

Details

Als je 'm blind proeft denk je: Bourgogne! Want zo on-Amerikaans elegant is deze wijn. Bij Schug worden namelijk geen opgeblazen Pinot Noirs gemaakt, nee, hier ligt de nadruk op finesse en fruit. De druiven voor deze Pinot komen uit eigen wijngaard en in Sonoma Valley en de wijn is gemaakt naar Bourgondische voorbeeld. En daar zijn ze bij Schug uitstekend in geslaagd! Niet gek dan ook dat hij de Gouden Medaille kreeg in de San Francisco Chronicle Wine Competition.

smaakimpressie

Levendig en fris aromatisch, met fruitige aroma’s van frambozen en kersen. In de mond fris, zuiver, sappig en complex.

vinificatie

Bij Schug worden geen ‘blockbusters’ gemaakt; de nadruk bij de Pinot Noir-wijnen ligt helemaal op finesse en fruit. De druiven voor deze Pinot Noir komen uit eigen wijngaarden in Sonoma Valley (inclusief Russian River). De vinificatie is klassiek, volgens het Bourgondische voorbeeld.