Shelter Winery - Pinot Noir

€ 37,00
Nog %1 beschikbaar
Shelter Winery Shelter Winery is het levenswerk van Silke en Hans-Bert Espe. Met hun spaarcenten kochten ze ooit enkele percelen rond Kenzingen, op een steenworp afstand van Kaiserstuhl. Zonder materiaal, zoals een tractor, en zonder kelder stortten ze zich in dit avontuur. Ze huurden destijds een oude b . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Schroefdop
Regio Baden
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Shelter Winery
Land Duitsland

Details

Licht doorzichtig robijnrood van kleur, aromatische neus, houtinvloeden naast pittig rood fruit (aalbessen), kruidig en mineraal. In de smaak een fluweelzachte aanzet, de smaak gaat van rode naar donkere bessen, pruimenmoes en kruidige accenten. Tonen van mokka, geroosterd hout, vanille, een kus van hout. Fluwelig mondgevoel, fris en elegant met een lange finale.

smaakimpressie

Prachtige uitnodigende kleur, zeer aromatisch, volop rijpe vruchten in de neus. Fris, zuiver en vol van smaak, met een ‘kus van het hout’, zeer fruitig. Lange en elegante finale met rijpe tannines. .

vinificatie

In de ‘schuilkelder’ wordt alleen met natuurlijke zwaartekracht gewerkt, niet met pompen. De pinot noir druiven komen van de eigen wijngaarden in Kenzingen en Malterdingen. De perfecte ligging ten opzichte van de zon en de hoge leeftijd van de wijnranken zorgen voor natuurlijke concentratie in de druiven. Er wordt alleen met volrijpe druiven gewerkt die zorgvuldig met de hand worden geselecteerd. De druiven worden langdurig in klassieke houtenvaten ingeweekt op schillen, waarbij de alcoholische gisting plaats vindt. De pinot noir wijnen krijgen alle tijd (18 maanden) en rust om in barriques te rijpen. Om de essentie van terroir en druiven volledig te behouden worden de wijnen niet gefilterd.

Meer van deze producent: