Shelter Winery - Spätburgunder

€ 18,50
Nog %1 beschikbaar
Shelter Winery Shelter Winery is het levenswerk van Silke en Hans-Bert Espe. Met hun spaarcenten kochten ze ooit enkele percelen rond Kenzingen, op een steenworp afstand van Kaiserstuhl. Zonder materiaal, zoals een tractor, en zonder kelder stortten ze zich in dit avontuur. Ze huurden destijds een oude b . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Schroefdop
Regio Baden
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Shelter Winery
Land Duitsland

Details

Shelter Winery levert een pracht van een Spätburgunder (Pinot Noir) af met deze 2011. Licht doorzichtig robijnrood van kleur, aromatische neus, fruitig en kruidig en mineraal. In de smaak een pittige aanzet, van rode naar donkere bessen, pruimencompote en kruidige accenten. Tonen van mokka, geroosterd hout, vanille. Fluwelen mondgevoel, fris en elegant met een lange finale.

smaakimpressie

Donker robijnrood van kleur, zeer harmonieus aromatisch, fruitig en mineraal, kruidig en elegant. In de mond rode bosbessen, pruimenmoes, droge vruchten, roosteraroma’s, mokka, vanille en kruidenextract. Fluwelig en romig mondgevoel, levendig fris, elegant, met een lange, complexe finale.

vinificatie

In de ‘schuilkelder’ wordt alleen met natuurlijke zwaartekracht gewerkt, niet met pompen. Deze Spätburgunder is een cuvée van pinot-noirdruiven, afkomstig uit de wijngaarden Malterdinger Bienenberg en Kenzinger Hummelberg. De wijnranken zijn gemiddeld 20 jaar oud en de opbrengst is zeer laag: 37 hl/ha. De trossen worden zacht ontsteeld, waarna men ze met schillen 4 weken lang laat inweken in open Franse houten kuipen. Daarin vindt de alcoholische gisting plaats. Na deze eerste gisting worden de vrijeloopsappen en de door zachte persing verkregen sappen gescheiden opgevoed in vaten van Frans eikenhout. De wijnen ondergaan hun malolactische gisting in de vaten. Er vindt geen klaring plaats; de wijnen worden helder door natuurlijke bezinking. Na het assembleren wordt de wijn ongefilterd gebotteld.