Siro Pacenti - Brunello di Montalcino Vecchie Vigne

€ 105,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sangiovese
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Siro Pacenti
Land Italië

Details

Een wijn die eigenlijk geen woorden nodig heeft, die moet je gewoon proeven en ondergaan, wat je dan hoort klinkt ongeveer als volgt: zo hée (de kleur in het glas) en dan begint het vervolgens al direct, lichtkreunend aahh mmmhhh (ja wat wil je met zulke geuren die uit het glas opstijgen). Nu gaat het gekreun beginnen slurp slurp, oehh hee, tsseeee, mmmhh, nee dit is geen wijnerotiek! Dit is een dijk van een wijn, enerzijds is hij heel klassiek, aards, bijna rustiek, een beetje streng, heel ferm met flinke tannines en alcohol, maar anderzijds is hij ook heel modern, bijna fris, elegant, door zijn mooie zuurgraad en geconcentreerdheid. Dit kan niet iedereen maken daar moet je Giancarlo Pacenti voor heten. Absolute klasse! Een intense en unieke wijnervaring. Na de afdronk wow!

smaakimpressie

Diep, intens robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, rijpe pruimen, gedroogd eekhoorntjesbrood, vuursteen, tabak en subtiele tonen van houtrijping. In het smaakpalet wederom roodzwart fruit, balsamico, wilde kruiden, een duidelijke mineraliteit en een lange, complexe afdronk met goed geïntegreerde tannines.

vinificatie

De druivenoogst vindt op een extreem selectieve wijze plaats: enkel de meest rijpe en perfecte trossen worden handmatig geplukt. In de vinificatieruimte worden de druiven vervolgens per wijngaard stuk voor stuk geselecteerd en apart gevinifieerd. Na een lichte kneuzing ondergaan de druiven op roestvrijstalen tanks een temperatuurgecontroleerde alcoholische gisting, waarna de wijn in februari na de oogst wordt overgestoken op Franse barriques voor verdere rijping gedurende een periode van 24 maanden. De wijn wordt ongefilterd gebotteld.