Siro Pacenti - Rosso di Montalcino

€ 37,50
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sangiovese
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Siro Pacenti
Land Italië

Details

Rosso di Montalcino heet het kleine broertje van de Brunello di Montalcino te zijn omdat het meestal gemaakt is van druiven die niet tot het directe herkomstgebied van Brunello di Montalcino behoren, maar uit de wijdere omgeving komen. Bij Siro Pacenti geldt dat ook, maar de wijngaarden waar de druiven voor deze wijn vandaan komen liggen midden in het klassieke BdM-gebied, het waren echter vroeger geen wijngaarden en dus mag het vandaag de dag (de wijngaard ligt er nu zo'n dertig jaar) geen Brunello heten. Wonderlijke wijnwetgevingsegels die voor ons goed uitpakken. Want wat een wijn! Prachtig van geur en kleur, intense beleving, aards, mooi donker bessenfruit, goede zuren en behoorlijke tannines, complex en gelaagd. Nu te drinken, maar kan makkelijk vijf tot tien jaar ouderen. Betaalbare klassewijn die menig Brunello naar de kroon steekt.

smaakimpressie

Elegante neus, fris en subtiel, met aroma’s van rode bessen en kersen. Gulle, fluwelige, zacht droge wijn met veel rijp fruit in de mond, elegant en verfijnd. De tannines zijn duidelijk aanwezig maar rijp, zacht en goed geïntegreerd.

vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd. De vinificatie vindt plaats in thermisch gereguleerde rvs-tanks, waarna de jonge wijn een opvoeding van 12 maanden geniet op barriques van Frans eikenhout (1/3 nieuw, de rest 1 jaar oud). Deze jonge broer van de Brunello van Siro Pacenti wordt eerder op de markt gebracht en is meestal jonger toegankelijk. Verwacht echter geen licht wijntje!