Heinrich - Salzberg
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Blaufränkisch, Merlot, Zweigelt |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Burgenland |
Smaaktype | - |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Weingut Heinrich |
Land | Oostenrijk |
Details
Een grootse wijn van een groots perceel. Donker rood van kleur, tussen robijn en granaat, met inktzwarte nuances. Etherische neus met aroma's van vers geplukte bosvruchtjes, aromatische kruiden, zachte tabak en elegante hout tonen. Zeer complexe, compacte en krachtige wijn, met stevige maar rijpe tannines, en een enorme lengte. Op de tong een zeer aromatische wijn, volop sappige bosvruchten en nuances van chocolade, sinaasappelschil, edel hout en specerijen in de indrukwekkende finale. Een wijn die het verdient om nog vele jaren in een goede kelder na te rijpen. Geduld zal rijkelijk worden beloond.
smaakimpressie
Een grootse wijn van een groots perceel. Donker rood van kleur, tussen robijn en granaat, met inktzwarte nuances. Etherische neus met aroma’s van vers geplukte bosvruchtjes, aromatische kruiden, zachte tabak en elegante hout tonen. Zeer complexe, compacte en krachtige wijn, met stevige maar rijpe tannines, en een enorme lengte. Op de tong een zeer aromatische wijn, volop sappige bosvruchten en nuances van chocolade, sinaasappelschil, edel hout en specerijen in de indrukwekkende finale. Een wijn die het verdient om nog vele jaren in een goede kelder na te rijpen. Geduld zal rijkelijk worden beloond.
vinificatie
De druiven worden geoogst van 11-26 jaar oude wijnstokken aan de top van de Salzberg wijngaard. De bodem daar bevat opvallend veel kalk en tertiaire sedimenten, bedekt met een laagje humus. Deze wijn is een cuvée van merlot en de twee ‘autochtone’ druivenrassen blaufränkisch en zweigelt. Het wordt gemaakt van zeer streng geselecteerde druiven die bij aankomst in de wijnkelder nog een tweede selectie ondergaan. Voor extra zuiverheid en complexiteit wordt gebruik gemaakt van zwaartekracht in plaats van pompen, gisting in houten kuipen bij 28-32°C, 4-6 weken inweking en malolactische gisting in barriques, waarvan 70% nieuw. De opvoeding vindt plaats in dezelfde barriques gedurende circa 28 maanden.