Heymann-Löwenstein - Uhlen Roth Lay Grosses Gewächs

€ 59,95
Nog %1 beschikbaar
Weingut Heymann-Löwenstein Reinhard Löwenstein is een van de meest markante en gerespecteerde wijnmakers in Duitsland. De auteur van het boek Terroir: Weinkultur und Weingenuss in einer globalen Welt produceert indrukwekkende wijnen op zijn steile terraswijngaarden. Hij presenteert zijn wijnen als een filosoof, waa . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Schroefdop
Regio Moezel
Smaaktype Vol en rijk, zonder houtopvoeding
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Heymann-Löwenstein
Land Duitsland

Details

Alle wijnen van Weingut Heymann-Löwenstein zijn te karakteriseren met o.a. de steekwoorden, riesling, terroir, modern-klassiek, verfijnd, intens, mineraliteit. Deze 1. Lage Uhlen Roth Lay is daar een fantastisch voorbeeld van. Een zeer exclusieve Riesling van dit absolute top wijnhuis.

smaakimpressie

Op de Uhlen liggen de wijngaarden als in een amfitheater en vangen elke zonnestraal. De Uhlen Roth Lay ligt in het brandpunt van Uhlen. Hier domineert de donkerrode leisteen met kwartsiet, waarin lichtrode tot okerkleurige lagen van zacht, kalkachtig sediment liggen. Dit geeft doordringende wijnen, met veel rijp fruit, kruidige nuances, heerlijke kracht en mineraliteit.

vinificatie

Alle wijnen ondergaan dezelfde vinificatie: gisting met wilde gistcellen, 10 maanden rijping op RVS tanks en hout, geen klaring. De wijnen bezitten allemaal een uitstekend evenwicht tussen de basisonderdelen van een wijn: suiker, zuur, alcohol en fenolen. In hun jeugdige leeftijd zal het evenwicht nog niet perfect zijn, dit wordt pas na minstens twee jaar geduld bij de droge wijnen bereikt. Bij de zoete wijnen is meer tijd nodig: 10 jaar bij de auslese, 15 jaar bij de auslese met een gouden capsule, 20 jaar en meer bij de beerenauslese en trockenbeerenauslese. De wijnen – droog of zoet – van de ‘schieferterrassen’ rijpen iets sneller dan die van single vineyards.