Weingut Sattlerhof - Ried Pfarrweingarten Morillon

€ 53,96 Regular Price € 59,95
Nog %1 beschikbaar
Weingut Sattlerhof Het familiedomein Sattlerhof cultiveert 30 hectare wijngaarden in een van de boeiendste wijngebieden van Oostenrijk: Südsteiermark, in het zuidoosten van het land, onder de stad Graz en ten zuiden van het stadje Gamlitz, niet ver van de grens met Slovenië. Het domein is sinds 1887 in fam . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Glazen vinolok
Regio Steiermark
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Sattlerhof
Land Oostenrijk

Details

Deze 'lagenweine' wordt gemaakt van de rijpste druiven van de beste wijngaarden. Het is een heerlijk krachtige, mondvullende wijn, die voor een deel op barriques is gerijpt. De wijn heeft verleidelijke aroma's van gedroogde zoete vruchten (appel) en hazelnoten, gedroogde kruiden en specerijen. In de mond vallen in eerste instantie de elegante houttonen op, maar de terroir neemt het snel over met krachtig ontwikkelde minerale aroma's, aangevuld met zwoele specerijen. De finale is zeer lang, bijzonder elegant en fris. Een tijdloze klassieker!

smaakimpressie

De druiven voor deze wijn groeien op een bodem van ‘Opok’ (kalk + mergel) en kalksteen. De wijn heeft een strogele kleur. Het bouquet is zeer complex, met verleidelijke aroma’s van gedroogde zoete vruchten (appel) en hazelnoten, gedroogde kruiden en specerijen. In de mond vallen in eerste instantie de elegante toast tonen op, herinneringen aan de lange opvoeding. De structuur is complex, in vele lagen opgebouwd. Het terroir neemt snel de overhand op het hout, met krachtig ontwikkelde minerale aroma’s, aangevuld met zwoele specerijen. De finale is zeer lang, bijzonder elegant, fris en mineraal. Een tijdloze klassieker!.

vinificatie

Alles bij Sattlerhof wordt in het spel gezet om de kwaliteitstandaard van elke wijn hoog te houden. Sattlerhof wijnen zijn altijd zuiver en fris. In de kelder wordt de familietraditie en wijnbouwkennis gecombineerd met functioneel gebruik van moderne technologie: RVS tanks met temperatuurcontrole, gebruik van zwaartekracht in plaats van mechanische pompen, keuze tussen kleine barriques en grote vaten etc. Deze morillon Große STK Lage Pfarrweingarten is 18 maanden lang op eigen fijn bezinksel opgevoed in eikenhouten barriques van 225 en 300 liters, nieuw en 1 jaar oud. .

Meer van deze producent: