Wieninger - Ried Ulm Nußberg Gemischter Satz

€ 39,00
Nog %1 beschikbaar
Weingut Wieninger De wereldberoemde Fritz Wieninger is de pionier geweest van de nieuwe Weense wijnbouw. In de afgelopen twintig jaren wist hij de status van de Weense wijnregio te verhogen van traditionele ‘heuriger-’ en ‘Buschenschankwein’ productiezone tot alom geprezen kwaliteitswijngebied. Met . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grüner Veltliner, Neuburger, Pinot Blanc, Riesling, Rotgipfler, Traminer, Welschriesling, Zierfandler
Afsluiting Glazen vinolok
Regio Wien
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Weingut Wieninger
Land Oostenrijk

Details

Deze Nußberg van de wereldberoemde Fritz Wieninger is een gemischter satz van maar liefst negen druivensoorten, variërend van de bekendere riesling en grüner veltliner tot de welschriesling en rotgipfler. Een volledig biologisch dynamische wijn, die 12 maanden op z'n 'lies' heeft gerust. Dit resulteert in een heerlijke complexiteit met tonen van citrus fruit, gele bloesem, ananas, kruiden en een zachte mineraliteit. Een schitterende, levendige wijn met een mooie gelaagdheid.

smaakimpressie

Deze wijn is een perfecte vertolker van het Wien Wein Lagen Gemischter Satz wijntype. Prachtige, uitnodigende kleur. Zeer complex aromatisch, met nuances van citrusvruchten, gele bloemen, ananas, selderij, kruiden, peper en een intense mineraliteit. Op de tong is de wijn zeer levendig fris, krachtig, sappig, complex en zeer mineraal, met een lange, indrukwekkende finale.

vinificatie

De met de hand geoogste druiven worden zeer zorgvuldig geselecteerd, direct in de wijngaard en kort daarop ook met een volautomatische sorteermachine bij de wijnkelders. Eventueel door botrytis ‘gezegende’ druiven worden eruit gehaald en voor andere wijnen gebruikt. Na een koude inweking van 3 uren worden de druiven voorzichtig pneumatisch geperst. Na een korte natuurlijke bezinking wordt de heldere most in gekoelde RVS tanks bij 19°C gegist gedurende 3 weken. (NB: Alle ‘Wien Wein Lagen Gemischter Satz’ wijnen dienen te worden gemaakt van druiven afkomstig van minstens 20 jaar oude wijngaarden. De wijnen mogen na de gisting op grote houten vaten – maar beslist geen barrique – narijpen en moeten een alcoholpercentage bevatten van minimaal 12,5%.) Deze jonge wijn ligt iets langer dan een jaar in grote houtenvaten op zijn fijne bezinksel. In de late winter wordt het na lichte filtering gebotteld. .