Wieninger - Wiener Gemischter Satz

€ 18,50
Nog %1 beschikbaar
Weingut Wieninger De wereldberoemde Fritz Wieninger is de pionier geweest van de nieuwe Weense wijnbouw. In de afgelopen twintig jaren wist hij de status van de Weense wijnregio te verhogen van traditionele ‘heuriger-’ en ‘Buschenschankwein’ productiezone tot alom geprezen kwaliteitswijngebied. Met . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay, Grauburgunder, Grüner Veltliner, Muscat, Neuburger, Riesling, Sauvignon Blanc, Silvaner, Weissburgunder, Welschriesling
Afsluiting Schroefdop
Regio Wien
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Producent Weingut Wieninger
Land Oostenrijk

Details

De naam 'Wiener Gemischter Satz' is een klassieker en geeft aan dat de druiven van een of meer wijngaarden komen en dat in elke wijngaard minstens 3 druivenrassen door elkaar worden verbouwd (soms tot wel 15!) en samen worden geoogst en gevinifieerd. Dit is een oude traditie in de omgeving van Wenen, maar ooit ook in grote delen van onder andere Oostenrijk, Duitsland en zelfs de Elzas in Frankrijk. Door het gebruik van gemengde aanplant op verschillende terroirs krijgt de wijn een extra dimensie en meer kracht en diepte. Deze wijn is een perfecte vertolker van het Wien Wein Klassik Gemischter Satz wijntype: fris, natuurgetrouw, kruidig en contrastrijk!

smaakimpressie

Deze wijn is een perfecte vertolker van het Wien Wein Klassik Gemischter Satz wijntype: fris, natuurgetrouw, kruidig en contrastrijk. Frisse geel-groene kleur. Complex aromatisch, fris en intens, met nuances van groene appel en citrusvruchten. In de mond, een en al elegantie, zuiverheid en levendige frisheid; extra aangenaam en culinair verantwoord dankzij het relatief lage alcoholpercentage en de wat minder strak droge structuur.

vinificatie

De met de hand geoogste druiven worden zeer zorgvuldig geselecteerd, direct in de wijngaard en kort daarop ook met een volautomatische sorteermachine bij de wijnkelders. Na een koude inweking van 2-3 uren worden de druiven voorzichtig pneumatisch geperst. Na een korte natuurlijke bezinking wordt de heldere most in gekoelde RVS tanks bij 19°C gegist gedurende 3 weken. (NB: Alle ‘Wien Wein Klassik Gemischter Satz’ wijnen dienen in RVS tanks te worden gegist en niet meer dan 12,5% alcohol te bevatten.) Deze jonge wijn rust nog enige tijd op zijn fijne bezinksel en wordt in de late winter gebotteld na een lichte filtering.