Wieninger - Wiener Grüner Veltliner

€ 17,50
Nog %1 beschikbaar
Weingut Wieninger De wereldberoemde Fritz Wieninger is de pionier geweest van de nieuwe Weense wijnbouw. In de afgelopen twintig jaren wist hij de status van de Weense wijnregio te verhogen van traditionele ‘heuriger-’ en ‘Buschenschankwein’ productiezone tot alom geprezen kwaliteitswijngebied. Met . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grüner Veltliner
Afsluiting Schroefdop
Regio Wien
Inhoud 0,75
Producent Weingut Wieninger
Land Oostenrijk

Details

Dit is een frisse en fruitige stijl Grüner Veltliner, die lekker aromatisch is. Op de tong een en al elegantie, zuiverheid en levendige frisheid, met een bijzonder plezierige en toegankelijke smaak, mooi rijp fruit en een kruidige finish. Lekker jong drinken dus. Een mooie allrounder op tafel!

smaakimpressie

Dit is een frisse en fruitige stijl Grüner Veltliner, zeer aromatisch en fris. Op de tong een en al elegantie, zuiverheid en levendige frisheid, met een bijzonder plezierige en toegankelijke smaak, jeugdig fris en kruidig.

vinificatie

De met de hand geoogste druiven worden zeer zorgvuldig geselecteerd, direct in de wijngaard en kort daarna op een volautomatische sorteertafel in de wijnkelders. Na een koude inweking van 1-2 uren worden de druiven voorzichtig geperst. Na een korte natuurlijke bezinking wordt de heldere most in gekoelde RVS tanks bij 19°C gegist gedurende 3 weken. De jonge wijn rust nog enige tijd op zijn fijne bezinksel en wordt in de winter gebotteld na een lichte filtering.