Pieropan - Amarone della Valpolicella Vigna Garzon

€ 62,95
Nog %1 beschikbaar
Pieropan Klassieke Soaves van het allerhoogste niveau. Leonildo Pieropan wordt gezien als de godfather van Soave. De wijnen worden gemaakt van de druiven garganega en trebbiano uit de heuvels rond de stad Soave. De speciale cuvée La Rocca, gemaakt van laat geplukte druiven, krijgt een opvoeding op . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Corvina, Corvinone, Croatina, Rondinella
Afsluiting Kurk
Regio Veneto
Smaaktype -
Inhoud 0,75
Wijnhuis Pieropan
Land Italië

Details

Deze Amarone komt voort uit een nieuw project van de Pieropan familie en kan nu al een klassieker genoemd worden. Grootse rijke en gelaagde Amarone wijn met veel concentratie. Schitterend donkerrobijnrood van kleur met een weelderige en zo karakteristieke geur van donkere kersen, zwarte bessen en pruimen. Complexe wijn, krachtig en geconcentreerd,het intense fruit naast de stevige maar rijpe tannines. Het tegenwicht wordt gevormd door de frisse zuren die er voor zorgen dat de wijn fantastisch in balans blijft en in de finale zelfs een prettige fraicheur of levendigheid geeft. Een karaktervolle klassewijn met bewaarpotentieel.

smaakimpressie

Diepe, robijnrode kleur. Een zeer verleidelijke geur, die doet denken aan rijpe zwarte kersen, bessen en donkere pruimen. Daarnaast fijne kruidigheid en subtiele aardse geuren. De smaak is zacht, rijk en rond, met een krachtige roodfruit-structuur, maar ook aangename kruiden en subtiele houttonen. Een indrukwekkend en complex glas, mondvullend en een levendige, frisse lange afdronk.

vinificatie

De druiven worden handmatig geoogst in kleine kratjes (zo blijven de druiven intact) in de hooggelegen Garzon-wijngaard (350 tot 500 m) met veel klei en kalk. Er zijn lage rendementen na het droogproces van 20 hl/ha. De vergisting duurt circa 30 dagen, met dagelijkse ‘remontage’ (de schillenhoed besprenkelen met wijn onder uit het vat) en ‘pigeage’ (het onderdompelen van de schillenhoed). De wijn rijpt 36 maanden op houten vaten van 500 liter en nog 1 jaar op fles, voordat hij verhandeld wordt.