Badia a Coltibuono - Chianti Cultus Boni Riserva

€ 36,00
Nog %1 beschikbaar
Badia a Coltibuono

Wijnresort in Toscane

Badia a Coltibuono staat onder leiding van Emanuela Stucchi en is het eerste wijnresort in Toscane. Een werkelijk uniek domein in de historische sfeer van een duizend jaar oud klooster met wijnboerderij. Daarnaast beschikt het bedrijf over een hypermoderne . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Ciliegiolo, Colorino, Fogliatonda, Malvasia Nera, Mammolo, Pugnitello, Sanforte, Sangiovese
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Badia a Coltibuono
Land Italië

Details

Zoals de naam al aangeeft volgens goede traditie gemaakt, maar wel met de kennis en kunde van vandaag de dag. De druiven zijn sangiovese (80%) aangevuld met lokale bijna vergeten druivenrassen zoals de colorino aliegiolo met zijn expressieve karakter. Intens robijnrood, elegant en rijk in de neus, subtiele aardse tonen, bloemen, kersen, balsamico, gekonfijt fruit en chocola. Een zwoel, aards, gelaagd (truffel, leer, koffie) en plezierig mondgevoel met als tegenhanger frisse tonen, totaal in balans. Evenwichtig wijn, die afsluit met rijpe tannines en zachte kersentonen. Mooi!

smaakimpressie

Intense robijnrode kleur. In de neus elegante balsamieke tonen, samengesmolten met florale aroma’s, kersen op alcohol, drop en chocolade. In de mond overheerst een warm, zeer aangenaam gevoel, met een goed evenwicht tussen de frisse zuren en de volle, gulle structuur.

vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt en apart gevinifieerd. Voor de gisting gebruikt men uitsluitend natuurlijke, autochtone wilde gisten. De alcoholische gisting duurt circa 10 dagen. Daarna verblijft de jonge wijn op de schillen en het bezinksel gedurende nog eens 25 tot 40 dagen, afhankelijk van het druivenras. In deze periode wordt de schillenhoed dagelijks twee keer mechanisch ondergedompeld (‘follatura’). De opvoeding op barriques en grote vaten van Frans eikenhout duurt 24 maanden.