Berta - Grappa Riserve Bric del Gaian Moscato

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Muscat
Afsluiting Kurk
Regio Piëmonte
Smaaktype -
Inhoud 0,7
Producent Berta
Land Italië

Details

Berta Grappa Riserve Bric del Gaian Moscato is een grappa gemaakt van de druivensoort Moscato in de regio Piemonte, Italië. Deze grappa wordt gemaakt met druiven die afkomstig zijn van de Bric del Gaian wijngaard, een van de oudste wijngaarden in de regio. De grappa wordt gerijpt in eiken vaten en heeft een heldere, gouden kleur. Het aroma is vol van bloemen, honing en gedroogd fruit. De smaak is zacht en vol van smaken van perzik, abrikoos en honing, met een aangename afdronk van kruiden en specerijen. Berta Grappa Riserve Bric del Gaian Moscato is een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een zachte, fruitige grappa met een aangename afdronk. Het is perfect om te serveren na een maaltijd of om te genieten op een koude winteravond.

smaakimpressie

Helder, amberbruin van kleur. In de neus aroma’s van muskaatdruiven, wilde salie en tabak. In het smaakpalet tonen van o.a. grapefruit, gedroogd fruit en vanille, die gepaard gaan met een zeer lange, zachte maar intense nasmaak.

vinificatie

De distillatieketel van een kolomdistillatiesysteem wordt gevuld met speciaal geselecteerde druivenresten (druivenmoer of ‘marc’) en ‘lie’ (gistresten), waarna er stoom door de resten wordt geleid, waarbij de alcohol uit de resten met de stoom opstijgt. Door middel van temperatuurverschillen wordt de alcohol van het water gescheiden. In een kolomdistillatiesysteem gebeurt dit in verschillende aaneengesloten gangen; hierdoor wordt alcohol met een zeer zuivere kwaliteit verkregen. Daarnaast wordt het begin (de kop) en het einde (de staart) van het distillaat gescheiden van het zuivere middenstuk (het hart). Vervolgens wordt de alcohol overgestoken op Franse eikenhouten vaten. Voor de verdere rijping is de kwaliteit van het hout (het soort eiken) van belang, net als de branding aan de binnenkant van het vat. Hoe meer het vat gebrand is, hoe meer tannines en kleur het zal afgeven aan het distillaat. Na 8 jaar rijping op barriques wordt de Grappa Riserve Bric del Gaian Moscato met gedistilleerd water op de juiste sterkte gebracht en daarna licht gefilterd en gebotteld.