Berta - Grappa Riserve Tre Soli Tre Nebbiolo

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Nebbiolo
Regio Piëmonte
Smaaktype -
Inhoud 0,7
Wijnhuis Berta
Land Italië

Details

De Grappa Nebbiolo is een specifieke soort grappa die wordt gemaakt van de druivensoort Nebbiolo, die voornamelijk wordt gebruikt voor de productie van wijnen zoals Barolo en Barbaresco. Deze grappa heeft een volle smaak met tonen van rood fruit en kruiden en een lange afdronk. Het wordt vaak geserveerd als digestief na een maaltijd.

smaakimpressie

Helder, amberbruin van kleur. In de neus aroma’s van rijpe abrikozen, sherry en tabak. In het smaakpalet tonen van o.a. zwarte bessen, walnoten, cacao en vanille, die gepaard gaan met een zeer lange, zachte maar intense nasmaak.

vinificatie

Met speciaal geselecteerde druiven- en gistresten wordt de distillatieketel van een kolomdistillatiesysteem gevuld, waarna er stoom door de resten wordt geleid, waarbij de alcohol uit de resten met de stoom opstijgt. Door middel van temperatuurverschillen wordt de alcohol van het water gescheiden. In een kolomdistillatiesysteem gebeurt dit in verschillende aaneengesloten gangen; hierdoor wordt alcohol met een zeer zuivere kwaliteit verkregen. Daarnaast wordt het begin (de kop) en het einde (de staart) van het distillaat gescheiden van het zuivere middenstuk (het hart). Vervolgens wordt de alcohol overgestoken op Franse eikenhouten vaten. Voor de verdere rijping is de kwaliteit van het hout (het soort eiken) van belang, net als de branding aan de binnenkant van het vat. Hoe meer het vat gebrand is, hoe meer tannine en kleur het zal afgeven aan het distillaat. Na 8 jaar rijping op barriques wordt de Grappa Riserve Tre Soli Tre Nebbiolo met gedistilleerd water op de juiste sterkte gebracht en daarna licht gefilterd en gebotteld.