Cantina Gorgo - Custoza Podere San Michelin

€ 13,50
Nog %1 beschikbaar
Gorgo Azienda Agricola Gorgo van de zeer charmante Roberta Bricolo is het schoolvoorbeeld van de nieuwe Italiaanse wijnbouw: traditionele en kwalitatief goede wijnen met een geheel eigen identiteit. Het wijnhuis ligt prachtig, midden tussen de wijngaarden dichtbij Custoza, iets ten zuiden van he . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cortese, Garganega, Trebbiano
Afsluiting Kurk
Regio Veneto
Inhoud 0,75
Wijnhuis Gorgo
Land Italië

Details

Custoza is een klein stadje in de buurt van Verona en is tevens de naamgever van deze wijn. In oude ijstijden is hier zogeheten morenisch puin achtergelaten, rolkeien met veel minerale zouten, daardoor is de bodem er witkleurig. Ideaal voor wijngaard en met witte druivensoorten. Een heel mooi stukje hiervan is de wijngaard Podere San Michelin. Laat geplukt, tot wel eind oktober, en dus heel rijp geven de vier druivensoorten (garganega 35%, cortese 30%, trebbianello 20%, trebbiano toscano (15%) hier hun kwaliteit prijs. Van kleur strogeel met lichtgroene schakeringen met in de neus tonen van rijp wit fruit (denk aan peer en banaan). Fluweelzacht, fris, rijp maar droog, en heel aromatisch, harmonieus met veel karakter. Fijne bittertjes op 't eind, een rijk gevuld glas. Gastronomisch breed inzetbaar.

smaakimpressie

Diepe strogele kleur. Zacht en delicaat in de neus, vineus en elegant fruitig (rijpe vruchten en citrus). Goed gestructureerde wijn, fluwelig en zacht van smaak, fris, droog, sappig en evenwichtig.

vinificatie

De druiven voor deze ‘réserve’ wijn zijn afkomstig van oude wijngaarden op een stenenhoudende kalkbodem. Ze worden laat geoogst, tot medio of zelfs eind oktober. Na deze late oogst ondergaan de zeer rijpe druiven een inweking van 20/25 uren op hun schillen. De gisting is klassiek, met strikte temperatuurcontrole. Na de gisting rust de jonge wijn nog 4 maanden in RVS tanks en daarna nog 3 maanden op fles.