Cantina Gorgo - Moscato Rosa di Monte Torre 0,5L

€ 15,95
Nog %1 beschikbaar
Gorgo Azienda Agricola Gorgo van de zeer charmante Roberta Bricolo is het schoolvoorbeeld van de nieuwe Italiaanse wijnbouw: traditionele en kwalitatief goede wijnen met een geheel eigen identiteit. Het wijnhuis ligt prachtig, midden tussen de wijngaarden dichtbij Custoza, iets ten zuiden van he . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Moscato Rosa
Afsluiting Kurk
Regio Veneto
Inhoud 0,5
Producent Gorgo
Land Italië

Details

De moscato rosa, rosenmuscateller, pink muscat ofwel de rozenmuskaatdruif en dus een variant van de muscat druif is een lastige jongen. Heeft ie al een lage opbrengst per wijnstok, laat zich ook niet makkelijk bestuiven en geeft vaak ook nog kleinere trossen (nog minder opbrengst). Je moet er wel zin hebben deze druif te cultiveren. Maar het loont wel en hoe! Relatief hoog op de hellingen van de Monte Torre worden deze moscato rosas laat in het seizoen en overrijp geplukt. Helder levendig donkerroze van kleur, een geurwaaier kietelt je neusgaten binnen, ananas, limoentjes, passievruchten, maar ook krentjes en pruimen en ja de naam komt ergens vandaan een boeketje rozen! Heerlijk zacht zoet in de mond, maar niet te kleverig, het blijft door de levendige zuren allemaal heel fris en harmonieus. Niet alleen als dessertwijn te drinken, doet het ook heel goed als aperitief. Alles rozengeur en maneschijn dus.

smaakimpressie

Uitnodigende, heldere licht koraalroze kleur. Complex aromatisch, erg fruitig (o.a. rozijnen, pruimen, exotisch fruit, citroen) met een karakteristieke ondertoon van rozen. Bijzonder goed in balans, fluwelig zacht van structuur, verrukkelijk zoet, maar niet plakkerig en vettig dankzij de frisse ruggengraat, die een zuiver en fris mondgevoel achterlaat.

vinificatie

De druiven worden zeer laat geoogst. De gisting vindt plaats in rvs-tanks, waarin de wijn nog tot 5 à 6 maanden na de oogst rust alvorens te worden gebotteld.