Castell d’Encus - Taleia

Nog %1 beschikbaar
Castell D'Encus De wijnen van Castell d’Encus zijn stuk voor stuk van grote klasse. Om de filosofie van eigenaar en wijnmaker Raül Bobet écht te begrijpen zou je hem eigenlijk moeten ontmoeten. Wat bezielt iemand om op een afgelegen plek wijngaarden aan te leggen met als doel wijnen te maken die zic . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Sauvignon Blanc, Sémillon
Afsluiting Kurk
Regio Catalonie
Inhoud 0,75
Wijnhuis Castell D'Encus
Land Spanje

Details

Castell d'Encus - Taleia is een wijn die wordt gemaakt in de regio Priorat in Spanje. Het is een rode wijn die wordt gemaakt van de druivensoorten Garnacha, Cariñena en Syrah. De wijn wordt gemaakt met druiven die afkomstig zijn van oude wijnstokken die op een hoogte van 600 meter groeien. De wijn heeft een volle, rijke smaak met tonen van cassis, braam en een vleugje vanille. Het heeft een goede balans tussen tannines en zuren, waardoor de wijn zacht en soepel is. De wijn is het resultaat van een combinatie van moderne technieken en traditionele methoden. Het wordt gerijpt voor een periode van 12 maanden in eiken vaten waardoor de smaken en aroma's van de wijn zich ontwikkelen. Castell d'Encus - Taleia is een prachtige wijn die perfect past bij rood vleesgerechten en wild. Het is ook een geweldige wijn om te bewaren en te laten rijpen in de fles.

smaakimpressie

Heldere bleek strogele kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, abrikoos, venkel, specerijen en verse toast. In het smaakpalet tonen van citroen, rijpe kruisbessen, appel, wilde kruiden en vanille, die gepaard gaan met een frisse, licht ziltige afdronk.

vinificatie

Bij de zeer selectieve handmatige oogst worden de druiventrossen, om beschadiging te vermijden, in kleine bakken naar de vinificatieruimte gebracht. Daar worden de trossen in hun geheel uiterst voorzichtig geperst en laat men het sap deels in nieuwe Franse eikenhouten barriques, deels in eeuwenoude in de rotsen uitgehouwen open kuipen en deels in roestvrijstalen tanks een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan. Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks en een deel op eikenhouten barriques, waarbij alleen de wijn in de barriques de malolactische gisting ondergaat. Na ongeveer zes maanden wordt de wijn geassembleerd, geklaard, zeer licht gefilterd en gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische principes en voorschriften.