Castello dei Rampolla - Chianti Classico

€ 34,00
Nog %1 beschikbaar
Rampolla Castello dei Rampolla heeft wereldwijd furore gemaakt met zijn krachtige IGT-wijnen op basis van cabernet sauvignon. Deze topwijnen zijn zeldzaam en zeer kostbaar. Voor de Italiaanse markt en voor liefhebbers van Italiaanse wijnen buiten Italië produceert Castello dei Rampolla een prachti . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Sauvignon, Sangiovese
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Rampolla
Land Italië

Details

Heldere robijnrode kleur. In de neus, rijke aroma's van kersen en bessen met wat aardse ondertonen, cederhout en een hint van teer. (Half)vol van structuur, zeer goed in evenwicht, goed geïntegreerde, rijpe tannines, frisse zuurgraad.

smaakimpressie

Heldere robijnrode kleur. In de neus, rijke aroma’s van kersen en bessen met wat aardse ondertonen, cederhout en een hint van teer. (Half)vol van structuur, zeer goed in evenwicht, goed geïntegreerde, rijpe tannines, frisse zuurgraad.

vinificatie

De gisting vond tot nu toe plaats in metalen tanks met geëmailleerde binnenkant. Deze zullen binnenkort worden vervangen door cementen tanks, om de zuiverheid van de wijn nog beter te benadrukken. De inweking en alcoholische gisting duren 13 dagen bij 28-30°C. Na een complete malolactische gisting worden de jonge wijnen deels op grote eikenhouten vaten (25-30 hl) en deels op barriques (225 l) overgeheveld. Daarin worden ze 12 maanden opgevoed. Na het assembleren en bottelen rust de wijn nog 4 maanden op fles.