Castello dei Rampolla - Sammarco

€ 79,95
Nog %1 beschikbaar
Rampolla Castello dei Rampolla heeft wereldwijd furore gemaakt met zijn krachtige IGT-wijnen op basis van cabernet sauvignon. Deze topwijnen zijn zeldzaam en zeer kostbaar. Voor de Italiaanse markt en voor liefhebbers van Italiaanse wijnen buiten Italië produceert Castello dei Rampolla een prachti . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Sauvignon, Merlot, Sangiovese
Afsluiting Kurk
Regio Toscane
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Rampolla
Land Italië

Details

Fijne, elegante robijnrode kleur met paarse accenten. Volop pruimen, kersen en bessen in de neus, aangevuld met accenten van cederhout (sigarenkistjes), vanille, drop, rook, grafiet en mineraliteit. Stevige structuur, rijke en complexe smaak, zuiver en perfect in evenwicht, fluweelzachte tannines. Lange en aristocratische afdronk, fris en fruitig tot de laatste slok.

smaakimpressie

fijne, elegante robijnrode kleur met paarse accenten. Volop pruimen, kersen en bessen in de neus, aangevuld met accenten van cederhout (sigarenkistjes), vanille, drop, rook, grafiet en mineraliteit. Stevige structuur, rijke en complexe smaak, zuiver en perfect in evenwicht, fluweelzachte tannines. Lange en aristocratische afdronk, fris en fruitig tot de laatste slok.

vinificatie

De gisting vindt plaats in RVS tanks om de zuiverheid van de wijn nog beter te benadrukken. De inweking en alcoholische gisting duren 15 dagen bij 26-28°C. Na een complete malolactische gisting worden de jonge wijnen deels op grote eikenhouten vaten (25-30 hl, voor de sangiovese) en deels op barriques (225 l, voor de cabernet sauvignon; 30% nieuw) overgeheveld. Daarin worden ze 18-24 maanden opgevoed. Na het assembleren in RVS tanks wordt de wijn licht geklaard met eiwit en daarna gebotteld.