Castello dei Rampolla - Vigna d'Alceo

€ 155,00
Nog %1 beschikbaar
Rampolla Castello dei Rampolla heeft wereldwijd furore gemaakt met zijn krachtige IGT-wijnen op basis van cabernet sauvignon. Deze topwijnen zijn zeldzaam en zeer kostbaar. Voor de Italiaanse markt en voor liefhebbers van Italiaanse wijnen buiten Italië produceert Castello dei Rampolla een prachti . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Cabernet Sauvignon, Petit Verdot
Regio Toscane
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Rampolla
Land Italië

Details

Diepe en intense paarse kleur. Zeer expressieve neus van espresso koffie, tabak, warme drop, zwarte bessenjam en getoast hout. Zeer zuiver en intens, met een volle structuur, krachtige maar rijpe en elegante tannines, en een oneindig lange, indrukwekkende afdronk. Uitstekende begeleider van alle types vlees van de grill, groot gebraad uit de oven, wild (konijn, haas), al dan niet met gesmoorde eekhoorntjesbroden. Ook zeer aanbevolen bij gerijpte harde Italiaanse (schapen) kazen.

smaakimpressie

Diepe en intense paarse kleur. Zeer expressieve neus van espressokoffie, tabak, warme drop, zwartebessenjam en getoast hout. Zeer zuiver en intens, met een volle structuur, krachtige maar rijpe en elegante tannines, en een oneindig lange, indrukwekkende afdronk.

vinificatie

De alcoholische gisting vindt plaats in kleine eikenhouten vaten na een gescheiden inweking op de schillen gedurende 15 tot 20 dagen. De malolactische gisting voltrekt zich eveneens in barriques, gevolgd door het blenden en een opvoeding van 12 maanden, wederom in barriques.