Cava Pere Ventura - Gift Box Tresor Cuvée Barrique Gran Reserva Brut

€ 17,50
Nog %1 beschikbaar
Pere Ventura Pere Ventura, de eigenaar van het gelijknamige wijnhuis in het wijngebied Penedès, wilde op jonge leeftijd eigenlijk priester worden. Hij werd echter op jonge leeftijd bij het familiebedrijf betrokken en nam de leiding van zijn vader over. Door onenigheid in de familie over de erfopvolgin . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Chardonnay, Xarel-lo
Afsluiting Kurk
Regio Penedès
Inhoud 0,75
Producent Pere Ventura
Land Spanje

Details

De Cava Pere Ventura - Gift Box Tresor Cuvée Barrique Gran Reserva Brut is een exclusieve cava uit de regio Penedès in Spanje. Deze cava is gemaakt van de druivensoorten Xarel·lo, Macabeo en Parellada en heeft een rijping van minimaal 36 maanden op fles. De Tresor Cuvée Barrique Gran Reserva Brut heeft een intense geur van gebrande toast, geroosterde noten en een hint van vanille, afkomstig van de barrique rijping. De smaak is vol en rijk met tonen van toast, brioche en een subtiele hint van zoetheid. Deze cava heeft een goede zuurgraad en een mooie afdronk. De cava wordt geleverd in een prachtige geschenkdoos, wat het een perfecte keuze maakt voor een speciale gelegenheid of als cadeau. Het is een cava van hoge kwaliteit die absoluut een proeverij waard is.

smaakimpressie

Helder diep goudgele kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, rijpe perziken, appel, noten en toast. In het smaakpalet een volop aanwezige fijne mousse met tonen van citrusvruchten, rijp geel steenfruit en specerijen, die begeleid worden door frisse zuren.

vinificatie

Begin september worden de drie druivenrassen afzonderlijk handmatig geoogst. Daarna worden de druiven ontsteelt en de pulp afgekoeld tot 14°C en vervolgens pneumatisch zeer voorzichtig geperst. Bij 18°C komt de temperatuur gecontroleerde alcoholische gisting op gang op barriques voor de xarel-lo druiven en de rest op roestvrijstalen tanks. Enkele maanden na de oogst wordt de jonge wijn geassembleerd, geklaard en wordt er suiker en gist aan toegevoegd, waarna hij wordt gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de tweede gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse) en pas na een rijpingsperiode op de lies van minimaal 9 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement). Hierna wordt er tot maximaal 12 gram suiker (dosage) toegevoegd om aan de smaakaanduiding "Brut" te voldoen. De Cava heeft een rijpingstijd "sur lattes" van minimaal 36 maanden gehad.