Cava Pere Ventura - Gift Box Vintage Gran Reserva Brut

€ 49,00
Nog %1 beschikbaar
Pere Ventura ‘Als je je lot in eigen hand neemt, geef je betekenis aan de nalatenschap van je voorouders.’ Aldus Pere Ventura. Zijn familie drukte een stempel op de historie van de Spaanse cava. Het was zijn overgrootvader die aan de wieg stond van de eerste Spaanse cava gemaakt volgens de champagn . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Geen fiche beschikbaar
Druivenras(sen) Chardonnay, Xarel-lo
Afsluiting Kurk
Regio Penedès
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Pere Ventura
Land Spanje

smaakimpressie

Helder flonkerend goudgeel van kleur. In de neus intense aroma’s van limoenschil, mandarijn, perzik, appel, brioche en iets van geroosterde amandelen. In het smaakpalet een volop aanwezige fijne mousse met tonen van citrusvruchten, rijp geel steenfruit, geroosterde appel en subtiel wat verfijnde specerijen, die gepaard gaan met een complexe afdronk met fraaie elegante zuren.

vinificatie

Begin september worden de biologisch verbouwde druiven handmatig geoogst. In de vinificatieruimte krijgen de trossen eerst een koude inweking van ongeveer twee dagen. Vervolgens worden de druivensoorten afzonderlijk gevinifieerd. De trossen worden zonder eerst te ontstelen pneumatisch zeer voorzichtig geperst en vervolgens laat men het sap een temperatuur gecontroleerde (15°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op roestvrijstalen tanks. Na enkele maanden na de oogst wordt de jonge wijn geassembleerd en wordt er suiker en gist aan toegevoegd, gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de tweede gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse) en pas na een rijpingsperiode op de lies (sur lattes) van minimaal 42 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement) en wordt er tot maximaal 12 gram suiker (dosage) toegevoegd om aan de smaakaanduiding "brut" te voldoen. De Cava Gran Vintage 2014 van Pere Ventura heeft met de titel 'Cava de Paraje Calificado' de hoogst mogelijke kwaliteit kwalificatie gekregen.

Meer van deze producent: