Cava Pere Ventura - Gift Box Vintage Gran Reserva Brut

€ 49,00
Nog %1 beschikbaar
Pere Ventura Pere Ventura, de eigenaar van het gelijknamige wijnhuis in het wijngebied Penedès, wilde op jonge leeftijd eigenlijk priester worden. Hij werd echter op jonge leeftijd bij het familiebedrijf betrokken en nam de leiding van zijn vader over. Door onenigheid in de familie over de erfopvolgin . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Chardonnay, Xarel-lo
Afsluiting Kurk
Regio Penedès
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Pere Ventura
Land Spanje

smaakimpressie

Helder flonkerend goudgeel van kleur. In de neus intense aroma’s van limoenschil, mandarijn, perzik, appel, brioche en iets van geroosterde amandelen. In het smaakpalet een volop aanwezige fijne mousse met tonen van citrusvruchten, rijp geel steenfruit, geroosterde appel en subtiel wat verfijnde specerijen, die gepaard gaan met een complexe afdronk met fraaie elegante zuren.

vinificatie

Begin september worden de biologisch verbouwde druiven handmatig geoogst. In de vinificatieruimte krijgen de trossen eerst een koude inweking van ongeveer twee dagen. Vervolgens worden de druivensoorten afzonderlijk gevinifieerd. De trossen worden zonder eerst te ontstelen pneumatisch zeer voorzichtig geperst en vervolgens laat men het sap een temperatuur gecontroleerde (15°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op roestvrijstalen tanks. Na enkele maanden na de oogst wordt de jonge wijn geassembleerd en wordt er suiker en gist aan toegevoegd, gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de tweede gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse) en pas na een rijpingsperiode op de lies (sur lattes) van minimaal 42 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement) en wordt er tot maximaal 12 gram suiker (dosage) toegevoegd om aan de smaakaanduiding "brut" te voldoen. De Cava Gran Vintage 2014 van Pere Ventura heeft met de titel 'Cava de Paraje Calificado' de hoogst mogelijke kwaliteit kwalificatie gekregen.