Cava Pere Ventura - Gran Vintage Paraje Calificado Brut Gran Reserva

€ 72,00
Nog %1 beschikbaar
Pere Ventura Pere Ventura, de eigenaar van het gelijknamige wijnhuis in het wijngebied Penedès, wilde op jonge leeftijd eigenlijk priester worden. Hij werd echter op jonge leeftijd bij het familiebedrijf betrokken en nam de leiding van zijn vader over. Door onenigheid in de familie over de erfopvolgin . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Macabeo, Xarel-lo
Afsluiting Kurk
Regio Penedès
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Pere Ventura
Land Spanje

Details

De Cava Pere Ventura Gift Box Gran Vintage Brut Gran Reserva is een prestigieuze cava uit Spanje. Het is een brut-stijl cava die gemaakt wordt met de traditionele methode van tweede gisting in de fles. De cava wordt geproduceerd met de druivensoorten Xarel·lo, Macabeo en Parellada, die allen afkomstig zijn uit de regio Penedès. De Gran Vintage Brut Gran Reserva heeft een complexe smaak met tonen van gedroogd fruit, brioche en een hint van amandel. Het heeft een rijpe zuurgraad en een aangename mousse. Deze cava wordt gepresenteerd in een elegante geschenkdoos, wat het perfect maakt als geschenk voor speciale gelegenheden. De rijpingstijd van deze cava is minimaal 36 maanden, waardoor de smaken en aroma's optimaal tot hun recht komen. Het is een uitstekende cava voor bij speciale gerechten of als aperitief.

smaakimpressie

Flonkerende goudgele kleur met een zweem van amber. In de neus intense aroma’s van grapefruit, perzik, appel, verse amandelen en brioche. In het smaakpalet een volop aanwezige fijne mousse met tonen van citrusvruchten, verse rijpe abrikozen, geroosterde appel en specerijen, die gepaard gaan met een zijde zachte afdronk met fraaie nerveuze zuren.

vinificatie

Begin september worden de drie druivenrassen afzonderlijk handmatig geoogst. Daarna worden de druiven ontsteelt en de pulp afgekoeld tot 14°C en vervolgens pneumatisch zeer voorzichtig geperst waarna er bij 18°C een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvindt op roestvrijstalen tanks. Na enkele maanden na de oogst wordt de jonge wijn geassembleerd, geklaard en wordt er suiker en gist aan toegevoegd, gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de volgende gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse) en pas na een rijpingsperiode op de lies van minimaal 9 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement). Hierna wordt er tot maximaal 12 gram suiker (dosage) toegevoegd om aan de smaakaanduiding "Brut" te voldoen. De Cava Brut Vintage van Pere Ventura heeft een rijpingstijd "sur lattes" van minimaal 30 maanden gehad.