Pere Ventura - Cava Brut Vintage

€ 36,00
Nog %1 beschikbaar
Pere Ventura Pere Ventura, de eigenaar van het gelijknamige wijnhuis in het wijngebied Penedès, wilde op jonge leeftijd eigenlijk priester worden. Hij werd echter op jonge leeftijd bij het familiebedrijf betrokken en nam de leiding van zijn vader over. Door onenigheid in de familie over de erfopvolgin . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Chardonnay, Xarel-lo
Afsluiting Kurk
Regio Penedès
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Pere Ventura
Land Spanje

Details

Pere Ventura is een wijnmakerij in Penedès, Spanje die bekend staat om hun productie van Cava, een Spaanse mousserende wijn. De wijnmakerij werd opgericht in 1918 en is nu in handen van de derde generatie van de familie Ventura. Pere Ventura produceert verschillende soorten Cava, waaronder Brut, Brut Nature en Rosado, en gebruikt de traditionele methode van de tweede gisting op fles, net als Champagne. De druiven voor hun Cava komen uit eigen wijngaarden in Penedès en worden zorgvuldig geselecteerd om de hoogste kwaliteit te garanderen.

smaakimpressie

Helder licht, goudgeel kleur. In de neus krachtige aroma’s van grapefruit, bloemen, anijs, venkel, iets van walnoot en toast. In het smaakpalet een volop aanwezige zeer fijne mousse met tonen van kweepeer, een zweem van karamel en noten, die begeleid worden door nerveuze zuren. .

vinificatie

Begin september worden de drie druivenrassen afzonderlijk handmatig geoogst. Daarna worden de druiven ontsteelt en de pulp afgekoeld tot 14°C en vervolgens pneumatisch zeer voorzichtig geperst waarna er bij 18°C een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvindt op roestvrijstalen tanks. Na enkele maanden na de oogst wordt de jonge wijn geassembleerd, geklaard en wordt er suiker en gist aan toegevoegd, gebotteld en afgesloten met een kroonkurk. Tijdens de volgende gisting ontstaat koolzuurgas (prise de mousse) en pas na een rijpingsperiode op de lies van minimaal 9 maanden wordt het gistbezinksel verwijderd (dégorgement). Hierna wordt er tot maximaal 12 gram suiker (dosage) toegevoegd om aan de smaakaanduiding "Brut" te voldoen. De Cava Brut Vintage van Pere Ventura heeft een rijpingstijd "sur lattes" van minimaal 30 maanden gehad.