Jaeger Defaix - Rully 1er Cru Clos du Chapitre Rouge

€ 41,95
Nog %1 beschikbaar
Domaine Jaeger-Defaix In oktober 2002 begon Hélène Defaix haar carrière als eigenaar van een wijnbedrijf. Zij is de echtgenote van Didier Defaix (zie ook Chablis) en familie van de eigenaren van een fraai aantal wijngaarden in Rully. Haar overgrootvader was een markante man met aanzien. Hij was een van de dr . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine Jaeger-Defaix
Land Frankrijk

Details

Diepe, intense robijnrode kleur. Frisse, fruitige neus boordevol rode vruchten. Goed geïntegreerde houtnuances zowel in de neus als op de tong. Fluwelig, fris, evenwichtig, sappig, verfijnd van smaak en structuur, lange en elegante finale. Deze klassieke pinot noir van grote klasse combineert goed met lamsvlees, gegrild of geroosterd, maar ook als spiesjes verwerkt. Eveneens aanbevolen: klassiek ovengebraad van het varken, rund of kalf, wild, gevogelte, konijn, luxe orgaanvlees (vaars- of kalfslever, kalfs- of lamsniertjes), pasta en risotto met roodvlees of wild, stoofschotels van rund- of lamsvlees.. Gedurfd maar zeker niet onverdienstelijk bij subtiele Oosterse vlees/gevogelte gerechten uit de wok of wa(d)jan.

smaakimpressie

Diepe, intense robijnrode kleur. Frisse, fruitige neus boordevol rode vruchten. Goed geïntegreerde houtnuances zowel in de neus als op de tong. Fluwelig, fris, evenwichtig, sappig, verfijnd van smaak en structuur, lange en elegante finale. .

vinificatie

“Om goede wijn te kunnen produceren heb je goede druiven nodig” is het belangrijkste motto van Didier en Sylvain. De gezonde druiven worden met de hand geplukt en zorgvuldig gesorteerd. Alleen de beste trossen worden verwerkt. De alcoholische en malolactische gisting duren 2-3 weken, met regelmatige ‘pigeages’ (onderdompelen van de schillenhoed) en ‘remontages’ (aftappen van gistende sappen om ze weer op de schillenhoed te sproeien). De jonge wijn rijpt nog 15 maanden in eikenhouten vaten (50% nieuw). Er wordt slechts heel licht gefilterd voor het bottelen.