Jaeger Defaix - Rully 1er Cru Rabourcé Blanc

Nog %1 beschikbaar
Domaine Jaeger-Defaix In oktober 2002 begon Hélène Defaix haar carrière als eigenaar van een wijnbedrijf. Zij is de echtgenote van Didier Defaix (zie ook Chablis) en familie van de eigenaren van een fraai aantal wijngaarden in Rully. Haar overgrootvader was een markante man met aanzien. Hij was een van de dr . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Domaine Jaeger-Defaix
Land Frankrijk

Details

In oktober 2002 begon Hélène Defaix haar carrière als zelfstandig eigenaar van een wijnbedrijf. Zij is de echtgenote van Didier Defaix (zie ook Chablis) en familie van de eigenaren van een fraai aantal wijngaarden in Rully. Haar overgrootvader was ee n markante man met aanzien. Hij was één van de drijfveren achter de aanvraag en honorering van de Appellation Controlée van Rully in de dertiger jaren van de vorige eeuw. Hélène Defaix bezit meerdere wijngaarden met 1er Cru status. De wijnen, zowel w it als rood, zijn inmiddels een vaste waarde in onze collectie.

smaakimpressie

Helder, strogeel van kleur met een zweem van groen. In de neus aroma’s van limoen, perzik, peer, acaciabloesem, heel subtiel iets van ananas en verfijnde houtrijping. In het smaakpalet tonen van o.a. gekonfijte citroen, geel steenfruit en wilde groene kruiden, die gepaard gaan met een licht mineralige afdronk met ranke zuren.

vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt voorzichtige pneumatische persing van de druiven plaats, waarna het sap 12 uur lang rust om grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna laat men temperatuurgecontroleerd (20°C) een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op eikenhouten barriques (tussen 1 en 5 jaar oud). Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op dezelfde maar schone barriques, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en de rijping op een deel van de ‘lie’. Na ongeveer 18 maanden wordt de wijn geassembleerd, indien nodig licht gefilterd en gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische regels en voorschriften.