Jaeger Defaix - Rully 1er Cru Rabourcé Blanc
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Chardonnay |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Bourgogne |
Smaaktype | Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Domaine Jaeger-Defaix |
Land | Frankrijk |
Details
In oktober 2002 begon Hélène Defaix haar carrière als zelfstandig eigenaar van een wijnbedrijf. Zij is de echtgenote van Didier Defaix (zie ook Chablis) en familie van de eigenaren van een fraai aantal wijngaarden in Rully. Haar overgrootvader was een markante man met aanzien. Hij was één van de drijfveren achter de aanvraag en honorering van de Appellation Controlée van Rully in de dertiger jaren van de vorige eeuw. Hélène Defaix bezit meerdere wijngaarden met 1er Cru status. De wijnen, zowel wit als rood, zijn inmiddels een vaste waarde in onze collectie.
smaakimpressie
Helder, strogeel van kleur met een zweem van groen. In de neus aroma’s van limoen, perzik, peer, acaciabloesem, heel subtiel iets van ananas en verfijnde houtrijping. In het smaakpalet tonen van o.a. gekonfijte citroen, geel steenfruit en wilde groene kruiden, die gepaard gaan met een licht mineralige afdronk met ranke zuren.
vinificatie
De druiven worden met de hand geplukt, waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt voorzichtige pneumatische persing van de druiven plaats, waarna het sap 12 uur lang rust om grovere bestanddelen te laten bezinken. Hierna laat men temperatuurgecontroleerd (20°C) een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaatsvinden op eikenhouten barriques (tussen 1 en 5 jaar oud). Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op dezelfde maar schone barriques, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en de rijping op een deel van de ‘lie’. Na ongeveer 18 maanden wordt de wijn geassembleerd, indien nodig licht gefilterd en gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens biologische regels en voorschriften.