Jaeger Defaix - Rully 1er Cru Preaux Rouge

€ 41,05
Nog %1 beschikbaar
Domaine Jaeger-Defaix In oktober 2002 begon Hélène Defaix haar carrière als eigenaar van een wijnbedrijf. Zij is de echtgenote van Didier Defaix (zie ook Chablis) en familie van de eigenaren van een fraai aantal wijngaarden in Rully. Haar overgrootvader was een markante man met aanzien. Hij was een van de dr . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Domaine Jaeger-Defaix
Land Frankrijk

Details

In oktober 2002 begon Hélène Defaix haar carrière als zelfstandig eigenaar van een wijnbedrijf. Zij is de echtgenote van Didier Defaix (zie ook Chablis) en familie van de eigenaren van een fraai aantal wijngaarden in Rully. Haar overgrootvader was een markante man met aanzien. Hij was één van de drijfveren achter de aanvraag en honorering van de Appellation Controlée van Rully in de dertiger jaren van de vorige eeuw. Hélène Defaix bezit meerdere wijngaarden met 1er Cru status. De wijnen, zowel wit als rood, zijn inmiddels een vaste waarde in onze collectie.

smaakimpressie

Helder granaatrood van kleur. In de neus aroma’s van kersen, frambozen, kreupelhout en iets van viooltjes. In het smaakpalet tonen van pruimen, cassis en specerijen, die gepaard gaan met een afdronk van aanwezige maar fraaie tannines en frisse zuren.

vinificatie

In september worden de druiven geplukt en na strenge selectie meteen ontsteeld en gekneusd, om daarna ruim 2 weken lang de temperatuurgecontroleerde (28°C) alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten te ondergaan op grote roestvrijstalen tanks. Hierna volgt persing en wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten barriques (35% nieuw) voor de malolactische gisting en rijping. Na ongeveer 18 maanden wordt de wijn geassembleerd en na zeer lichte filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt volgens strikt biologische regels en voorschriften.