Domaine Michel Niellon - Chassagne-Montrachet 1er Cru Clos de la Maltroie
€ 125,00
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Chardonnay |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Bourgogne |
Smaaktype | Vol en houtgelagerd |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Michel Niellon |
Land | Frankrijk |
Details
Niellon - Chassagne-Montrachet 1er Cru La Maltroie is een witte wijn afkomstig uit de regio Bourgogne in Frankrijk. De wijn is geproduceerd door het wijnhuis Domaine Niellon en is gemaakt van 100% Chardonnay-druiven die afkomstig zijn van wijngaarden die gelegen zijn op de hellingen van de Maltroie Premier Cru wijngaard in Chassagne-Montrachet. De wijn heeft een strogele kleur en heeft aroma's van rijp fruit zoals perzik, ananas en citrusvruchten, evenals tonen van vanille, toast en noten, die afkomstig zijn van de eikenhouten vaten waarin de wijn is gerijpt. De smaak is vol en rijk, met een perfecte balans tussen de fruitige en houtachtige tonen. De wijn heeft een lange afdronk met tonen van mineralen en een vleugje zuurgraad. Niellon - Chassagne-Montrachet 1er Cru La Maltroie wordt beschouwd als een van de beste witte wijnen uit de regio Bourgogne. De wijn heeft een bewaarpotentieel van 10-15 jaar en kan het beste worden geserveerd bij een temperatuur van 12-14°C. De wijn past goed bij visgerechten, schelp- en schaaldieren, gevogelte en geitenkaas.
smaakimpressie
Helder licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoenschil, exotisch fruit, perzik en verse toast. In het smaakpalet, citrusfruit, mineralen en iets van vers gebrande koffie. De afdronk is gebalanceerd met verfijnde zuren.
vinificatie
Eind september worden de druiven met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder vindt er na extreem voorzichtige persing van de druiven een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten plaats. Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op eikenhouten barriques, waarvan 25% jaarlijks vernieuwd wordt, om de malolactische gisting te ondergaan en aansluitend een rijpingsperiode op de lies. Na 12 maanden wordt de wijn geklaard, zeer licht gefilterd en vervolgens gebotteld.