Vial-Magnères - Banyuls Grand Cru
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Fiche | Download product fiche |
---|---|
Druivenras(sen) | Grenache |
Afsluiting | Kurk |
Regio | Languedoc Roussillon |
Smaaktype | Vol en houtgelagerd |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Vial Magnères |
Land | Frankrijk |
Details
Zeer geconcentreerde en complexe neus, krachtig, rijp fruitig, met nuances van koffie en cacao op de achtergrond. Fascinerend op de tong, enorm rijp en zoet fruitig, zeer harmonieus en verleidelijk, geconcentreerd en mondvullend, met extra mokka en chocolade na in de lang aanhoudende finale. Velen zullen deze wijn klassiek serveren bij (>72% cacao) chocolade desserts, grands desserts met chocolade en gekonfijte rode vruchten, noga en praline. U kunt echter culinair avontuurlijker te werk gaan en het serveren binnen een wijnarrangement als begeleider van een sensuele creatie van in de oven gebraden rundvlees of wild met een reductiesaus waarin deze wijn de hoofdrol speelt, al dan niet in combinatie met verse zwarte wintertruffel.
smaakimpressie
Zeer geconcentreerde en complexe neus, krachtig, rijp fruitig, met nuances van koffie en cacao op de achtergrond. Fascinerend op de tong, enorm rijp en zoet fruitig, zeer harmonieus en verleidelijk, geconcentreerd en mondvullend, met extra mokka en chocolade in de lang aanhoudende finale.
vinificatie
Alle Banyuls-wijnen (rood en wit) worden klassiek gevinifieerd onder strenge temperatuurcontrole. Voor de Banyuls Grand Cru Cuvée André Magnères wordt de most na een periode van circa 3 weken ‘gemuteerd’, d.w.z. dat de gisting wordt ‘gestild’ door het toevoegen van een kleine hoeveelheid zuiver wijndistillaat. De opvoeding is oxidatief: contact met zuurstof wordt op alle manieren mogelijk gemaakt, waardoor de wijn naar gedroogd fruit ruikt en donkerder van kleur wordt. Na 5 jaar in grote vaten (‘foudres’) wordt de wijn gebotteld en vervolgens rijpt hij nog jaren na op fles.