Vial-Magnères - Banyuls Grand Cru

€ 55,00
Nog %1 beschikbaar
Vial Magnères Dit familiedomein behoort tot de top van Banyuls. Klassieke, op oude leest geschoeide wijnen, lekker rijp en ontwikkeld. Naast deze volle, diepe wijnen maken ze ook wijnen waarin het fruit meer de boventoon voert. De amberkleurige Rivage Ambré Solera is een van de meest bijzondere wijnen . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grenache
Afsluiting Kurk
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Vial Magnères
Land Frankrijk

Details

Zeer geconcentreerde en complexe neus, krachtig, rijp fruitig, met nuances van koffie en cacao op de achtergrond. Fascinerend op de tong, enorm rijp en zoet fruitig, zeer harmonieus en verleidelijk, geconcentreerd en mondvullend, met extra mokka en chocolade na in de lang aanhoudende finale. Velen zullen deze wijn klassiek serveren bij (>72% cacao) chocolade desserts, grands desserts met chocolade en gekonfijte rode vruchten, noga en praline. U kunt echter culinair avontuurlijker te werk gaan en het serveren binnen een wijnarrangement als begeleider van een sensuele creatie van in de oven gebraden rundvlees of wild met een reductiesaus waarin deze wijn de hoofdrol speelt, al dan niet in combinatie met verse zwarte wintertruffel.

smaakimpressie

Zeer geconcentreerde en complexe neus, krachtig, rijp fruitig, met nuances van koffie en cacao op de achtergrond. Fascinerend op de tong, enorm rijp en zoet fruitig, zeer harmonieus en verleidelijk, geconcentreerd en mondvullend, met extra mokka en chocolade in de lang aanhoudende finale.

vinificatie

Alle Banyuls-wijnen (rood en wit) worden klassiek gevinifieerd onder strenge temperatuurcontrole. Voor de Banyuls Grand Cru Cuvée André Magnères wordt de most na een periode van circa 3 weken ‘gemuteerd’, d.w.z. dat de gisting wordt ‘gestild’ door het toevoegen van een kleine hoeveelheid zuiver wijndistillaat. De opvoeding is oxidatief: contact met zuurstof wordt op alle manieren mogelijk gemaakt, waardoor de wijn naar gedroogd fruit ruikt en donkerder van kleur wordt. Na 5 jaar in grote vaten (‘foudres’) wordt de wijn gebotteld en vervolgens rijpt hij nog jaren na op fles.