Vial-Magnères - Banyuls Rimage

Nog %1 beschikbaar
Vial Magnères Dit familiedomein behoort tot de top van Banyuls. Klassieke, op oude leest geschoeide wijnen, lekker rijp en ontwikkeld. Naast deze volle, diepe wijnen maken ze ook wijnen waarin het fruit meer de boventoon voert. De amberkleurige Rivage Ambré Solera is een van de meest bijzondere wijnen . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Grenache
Afsluiting Kurk
Regio Languedoc Roussillon
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Vial Magnères
Land Frankrijk

Details

Vial-Magnères - Banyuls Rimage is een wijnstreek in de Pyreneeën in Zuid-Frankrijk, bekend om zijn unieke wijnen gemaakt van de druif Grenache Noir. Deze wijnen worden vaak geproduceerd volgens de methode van "rimage", waarbij de wijn langer op de schil blijft tijdens de fermentatie, wat leidt tot een rijkere smaak en complexiteit. De wijnen van Vial-Magnères - Banyuls Rimage zijn vaak donkerrood van kleur en hebben tonen van zwarte bessen, kruiden en specerijen. Ze zijn vaak vol en stevig, met goede tannines en een lange afdronk. De streek is ook bekend om zijn "Banyuls", een zoete wijn gemaakt van dezelfde druif als de rimage-wijnen, maar met een hoger suikergehalte. Banyuls wordt vaak gedronken als dessertwijn of gecombineerd met chocolade. Vial-Magnères - Banyuls Rimage is een kleine wijnstreek, maar wordt gewaardeerd door wijnliefhebbers voor de unieke en karaktervolle wijnen die er worden geproduceerd

smaakimpressie

Fascinerend expressief, volop zondoorstoofd rijp fruit met een hint van koffie, cacao en specerijen op de achtergrond. In de mond zeer geconcentreerd, mondvullend en krachtig, zeer zoet en fruitig, lange afdronk met een aangenaam bittertje na.

vinificatie

Alle Banyuls (rood en wit) worden klassiek gevinifieerd onder strenge temperatuurcontrole. Voor de Banyuls ‘Rimatge’ (ook ‘vintage’ of ‘rimage’ genoemd) wordt de most na een periode van circa 3 weken ‘gemuteerd’, d.w.z. dat de gisting wordt ‘gestild’ door het toevoegen van een kleine hoeveelheid zuiver wijndistillaat. De opvoeding is reductief, contact met zuurstof vindt alleen plaats via de houtporiën van de vaten, waardoor de wijn fruitig blijft en mooi rood van kleur. De ‘rimatge’ is een relatief nieuwe stijl, vergelijkbaar met de ‘vintage’ port. De opvoeding is korter, de wijn wordt nog volop in zijn frisse fruit gebotteld.