BIO

Felton Road - Bannockburn Chardonnay Organic

€ 45,95
Nog %1 beschikbaar
Felton Road Felton Road is waarschijnlijk het beroemdste wijnhuis uit Central Otago en wellicht van heel Nieuw Zeeland, hun naam en faam wordt nu al legendarisch genoemd. Dit hebben ze bereikt door jaar in jaar uit een reeks imposante Pinot Noirs te maken die wereldwijd geroemd en genoemd worden. Eleg . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Schroefdop
Regio Central Otago
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Felton Road
Land Nieuw-Zeeland

Details

De Felton Road Bannockburn Chardonnay is een wijn afkomstig uit de Bannockburn-regio in Centraal Otago, Nieuw-Zeeland. Het is een van de meest populaire en geprezen wijnen van Felton Road, een familiebedrijf dat al sinds de jaren 90 wijnen produceert. Deze chardonnay wordt gemaakt van druiven die op klei- en steenachtige bodems groeien. De wijn rijpt gedurende 11 maanden op Franse eikenhouten vaten en heeft een rijke, volle smaak met tonen van perzik, abrikoos en citrus. Er is ook een aanwezigheid van een subtiele hint van vanille en boter, die wordt toegevoegd door de rijping op eikenhout. De Felton Road Bannockburn Chardonnay wordt vaak beschouwd als een van de beste chardonnays uit Nieuw-Zeeland en heeft in de loop der jaren veel prijzen gewonnen. Het is een geweldige wijn om te drinken bij gerechten met vis, gevogelte of kaas. Het is ook geweldig om te drinken als aperitief of bij een speciale gelegenheid.

smaakimpressie

Helder strogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoenschil, perzik, vlierbloesem, gebrande hazelnoten en verse toast. In het smaakpalet tonen van citrusfruit, nectarines, rijpe appel en iets van vanille, die gepaard gaan met een lange mineralige afdronk met levendige zuren.

vinificatie

De druiventrossen worden uiterst selektief op optimale rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder worden de trossen in hun geheel buitengewoon voorzichtig geperst en wordt het sap via zwaartekracht overgestoken op Franse eikenhouten barriques (14% nieuw) om in drie weken tijd met wilde (druifeigen) gisten een spontane alcoholische fermentatie te ondergaan. Aansluitend volgt in dezelfde barriques de malolactische gisting en een rustperiode op de lies. Na ongeveer 12 maanden na de oogst worden de wijnen zonder klaring of filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel volgens strikt biologisch dynamische regels en voorschriften.
Geen 18, geen alcohol
Onder de 18 jaar verkopen wij geen alcohol, bij aflevering van al onze zendingen wordt altijd een leeftijdscheck uitgevoerd