Felton Road - Bannockburn Chardonnay

Nog %1 beschikbaar
Felton Road Felton Road is waarschijnlijk het beroemdste wijnhuis uit Central Otago en wellicht van heel Nieuw Zeeland, hun naam en faam wordt nu al legendarisch genoemd. Dit hebben ze bereikt door jaar in jaar uit een reeks imposante Pinot Noirs te maken die wereldwijd geroemd en genoemd worden. Eleg . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Schroefdop
Regio Central Otago
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Felton Road
Land Nieuw-Zeeland

Details

Witte perzik en vlierbloesem in de neus. Een wijn met delicate subtiliteit en opmerkelijke harmonie. De integratie van fruit en complexe geuren en smaken, zoals vers gebakken brood en mineralen, zorgt voor een elegante, lange finale.

smaakimpressie

Helder strogeel van kleur. In de neus aroma’s van limoenschil, perzik, vlierbloesem, gebrande hazelnoten en verse toast. In het smaakpalet tonen van citrusfruit, nectarines, rijpe appel en iets van vanille, die gepaard gaan met een lange mineralige afdronk met levendige zuren.

vinificatie

De druiventrossen worden uiterst selektief op optimale rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder worden de trossen in hun geheel buitengewoon voorzichtig geperst en wordt het sap via zwaartekracht overgestoken op Franse eikenhouten barriques (14% nieuw) om in drie weken tijd met wilde (druifeigen) gisten een spontane alcoholische fermentatie te ondergaan. Aansluitend volgt in dezelfde barriques de malolactische gisting en een rustperiode op de lies. Na ongeveer 12 maanden na de oogst worden de wijnen zonder klaring of filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel volgens strikt biologisch dynamische regels en voorschriften.