Felton Road - Bannockburn Pinot Noir

€ 56,00
Nog %1 beschikbaar
Felton Road Felton Road is waarschijnlijk het beroemdste wijnhuis uit Central Otago en wellicht van heel Nieuw Zeeland, hun naam en faam wordt nu al legendarisch genoemd. Dit hebben ze bereikt door jaar in jaar uit een reeks imposante Pinot Noirs te maken die wereldwijd geroemd en genoemd worden. Eleg . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Schroefdop
Regio Central Otago
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Felton Road
Land Nieuw-Zeeland

Details

In de neus kaneel, vanille en rood fruit. In tegenstelling tot voorgaande jaren waarin het donkere kersenfruit meer naar voren kwam. Een zacht en comfortabel mondgevoel. De Bannockborn Pinot Noir is een blend van drie Bannockburn wijngaarden wat ervoor zorgt dat de wijn een bepaalde gelaagdheid krijt van rijpe vruchten en romige elementen. De wijn heeft een aangename rustiek in de structuur waardoor deze meer complexiteit en diepte krijgt. In de finish zijn er tonen van zoethout waar te nemen.

smaakimpressie

Heldere, licht robijnrode kleur. In de neus aroma’s van zwarte kersen, rozenblaadjes, leer, tijm en verse toast. In het smaakpalet pure tonen van rijpe bessen, aardbeien, kaneel en iets van zoethout en vanille, die gepaard gaan met een aanhoudende afdronk met goede tannines en de juiste zuren.

vinificatie

De druiventrossen worden uiterst selectief op optimale rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder wordt 75% van de druiven ontsteeld en gekneusd, waarna ze tezamen met de overige trossen eerst een koude inweking van 5 dagen ondergaan om meer kleur- en aroma-extractie te krijgen. Daarna volgt een 2 weken durende spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks. Hierna volgt persing van de druivenmost en het oversteken van de jonge wijn op Franse eikenhouten barriques (30% nieuw) om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 13 maanden wordt de wijn zonder klaring of filtering gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Meer van deze producent: