Felton Road - Block 3 Pinot Noir Organic
€ 92,95
Nog %1 beschikbaar
Specificaties
Druivenras(sen) | Pinot Noir |
---|---|
Afsluiting | Schroefdop |
Regio | Central Otago |
Smaaktype | Vol en houtgelagerd |
Inhoud | 0,75 |
Wijnhuis | Felton Road |
Land | Nieuw-Zeeland |
Details
Wijnmaker Nigel Greening beschrijft zijn Block 3 Pinot Noir als volgt: "Het heeft een begin, een middenstuk en een mooi einde. In de geur zijn frisse accenten waarneembaar, zoals vegetale en zelfs wat citrustonen. In de smaak pruimen- en kersenfruit met flink tegenwicht van de frisse zuurgraad, die de wijn ruggegraat en structuur geeft. Naar het einde meer aardsheid. Een genot om deze gebottelde elegantie te ruiken te proeven en na te genieten." Felton Road is waarschijnlijk het beroemdste wijnhuis uit Central Otago en wellicht van heel Nieuw Zeeland, hun naam en faam wordt nu al legendarisch genoemd. Dit hebben ze bereikt door jaar in jaar uit een reeks imposante Pinot Noirs te maken die wereldwijd geroemd en genoemd worden. Elegante complexe terroirgedomineerde wijnen die uitblinken in puurheid van smaak en expressie van de druif. Er worden meerdere 'wijngaard Pinot Noirs' gemaakt die ieder hun eigen subtiele eigenschappen en verschillen ten opzichte van elkaar hebben. Vijf pinot noir wijnen en één chardonnaywijn komen nu mondjesmaat naar Nederland. Felton Road werkt volledig biodynamisch.
smaakimpressie
Heldere robijnrode kleur. In de neus stuivende aroma’s van zwarte kersen, frambozen, chocolade, kaneel, zwarte thee en kreupelhout. In het smaakpalet tonen van zwarte bessen, leer, gedroogde specerijen en een subtiele houttoets, die gepaard gaan met een lange afdronk met satijnige, rijpe tannines en ragfijne zuren.
vinificatie
De druiventrossen worden uiterst selektief op optimale rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder wordt 75% van de druiven ontsteeld en gekneusd en tezamen met de overige trossen ondergaan deze eerst een koude inweking van vijf dagen om meer kleur en aroma extractie te krijgen. Daarna volgt een vier weken durende spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks. Hierna persing van de druivenmost en oversteken van de jonge wijn op Franse eikenhouten barriques (40% nieuw) om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 13 maanden wordt de wijn zonder klaring of filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel volgens strikt biologisch dynamische regels en voorschriften.