Felton Road - Block 3 Pinot Noir

Nog %1 beschikbaar
Felton Road Felton Road is waarschijnlijk het beroemdste wijnhuis uit Central Otago en wellicht van heel Nieuw Zeeland, hun naam en faam wordt nu al legendarisch genoemd. Dit hebben ze bereikt door jaar in jaar uit een reeks imposante Pinot Noirs te maken die wereldwijd geroemd en genoemd worden. Eleg . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Pinot Noir
Afsluiting Schroefdop
Regio Central Otago
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Felton Road
Land Nieuw-Zeeland

Details

Wijnmaker Nigel Greening beschrijft zijn Block 3 Pinot Noir als volgt: "Het heeft een begin, een middenstuk en een mooi einde. In de geur zijn frisse accenten waarneembaar, zoals vegetale en zelfs wat citrustonen. In de smaak pruimen- en kersenfruit met flink tegenwicht van de frisse zuurgraad, die de wijn ruggegraat en structuur geeft. Naar het einde meer aardsheid. Een genot om deze gebottelde elegantie te ruiken te proeven en na te genieten. Felton Road is waarschijnlijk het beroemdste wijnhuis uit Central Otago en wellicht van heel Nieuw Zeeland, hun naam en faam wordt nu al legendarisch genoemd. Dit hebben ze bereikt door jaar in jaar uit een reeks imposante Pinot Noirs te maken die wereldwijd geroemd en genoemd worden. Elegante complexe terroirgedomineerde wijnen die uitblinken in puurheid van smaak en expressie van de druif. Er worden meerdere 'wijngaard Pinot Noirs' gemaakt die ieder hun eigen subtiele eigenschappen en verschillen ten opzichte van elkaar hebben. Vijf pinot noir wijnen en één chardonnaywijn komen nu mondjesmaat naar Nederland. Felton Road werkt volledig biodynamisch.

smaakimpressie

Heldere robijnrode kleur. In de neus stuivende aroma’s van zwarte kersen, frambozen, chocolade, kaneel, zwarte thee en kreupelhout. In het smaakpalet tonen van zwarte bessen, leer, gedroogde specerijen en een subtiele houttoets, die gepaard gaan met een lange afdronk met satijnige, rijpe tannines en ragfijne zuren.

vinificatie

De druiventrossen worden uiterst selektief op optimale rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder wordt 75% van de druiven ontsteeld en gekneusd en tezamen met de overige trossen ondergaan deze eerst een koude inweking van vijf dagen om meer kleur en aroma extractie te krijgen. Daarna volgt een vier weken durende spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op roestvrijstalen tanks. Hierna persing van de druivenmost en oversteken van de jonge wijn op Franse eikenhouten barriques (40% nieuw) om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 13 maanden wordt de wijn zonder klaring of filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel volgens strikt biologisch dynamische regels en voorschriften.