Felton Road - Block 2 Chardonnay

Nog %1 beschikbaar
Felton Road Felton Road is waarschijnlijk het beroemdste wijnhuis uit Central Otago en wellicht van heel Nieuw Zeeland, hun naam en faam wordt nu al legendarisch genoemd. Dit hebben ze bereikt door jaar in jaar uit een reeks imposante Pinot Noirs te maken die wereldwijd geroemd en genoemd worden. Eleg . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Schroefdop
Regio Central Otago
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Producent Felton Road
Land Nieuw-Zeeland

Details

Felton Road Block 2 Chardonnay is een premium wijn uit de streek Central Otago in Nieuw-Zeeland. De wijn wordt gemaakt van 100% Chardonnay druiven die op een specifieke wijngaard, Block 2, worden geteeld. De druiven groeien op een kalkrijke bodem en worden handmatig geoogst. De wijn heeft een prachtige, heldere strogele kleur en een complex aroma van citrus, appel, perzik en abrikoos, met tonen van vanille en toast van de eikenhouten rijping. In de smaak is de wijn vol en rijk, met een aangename aciditeit en een lange afdronk. Felton Road Block 2 Chardonnay wordt vaak beschouwd als een van de beste Chardonnay wijnen van Nieuw-Zeeland en wordt gewaardeerd om zijn uitstekende balans tussen fruitigheid en structuur. Het wordt aanbevolen om de wijn te serveren bij gerechten met vis, gevogelte of kaas.

smaakimpressie

Helder, licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van grapefruit, abrikoos, ananas, wilde bloemen en verse toast. In het smaakpalet tonen van citrusfruit, nectarines, marsepein, walnoten en iets van vanille, die gepaard gaan met een lange mineralige afdronk met levendige zuren.

vinificatie

De druiventrossen worden uiterst selectief op optimale rijpheid met de hand geplukt. In de vinificatiekelder worden de trossen in hun geheel buitengewoon voorzichtig geperst en wordt het sap via zwaartekracht overgestoken op gebruikte Franse eikenhouten barriques om in 3 weken tijd een spontane alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten te ondergaan. Aansluitend volgt in dezelfde barriques de malolactische gisting en een rustperiode op de ‘lie’. Ongeveer 18 maanden na de oogst wordt de wijn zonder klaring of filtering gebotteld. Dit gehele proces verloopt volgens strikt biologisch-dynamische regels en voorschriften.