Hajszan Neumann - Ried Steinberg Riesling

€ 37,00
Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Riesling
Afsluiting Schroefdop
Regio Wien
Smaaktype Medium bodied en aromatisch
Inhoud 0,75
Wijnhuis Hajszan Neumann
Land Oostenrijk

Details

Hajszan Neumann is een wijnmakerij in Wenen, Oostenrijk, die gespecialiseerd is in het produceren van hoogwaardige wijnen van druiven die in de omliggende wijngaarden worden verbouwd. Een van hun kenmerkende wijnen is de Hajszan Neumann - Ried Steinberg Riesling. De wijngaard Ried Steinberg, gelegen in de regio Wachau in Oostenrijk, staat bekend om het produceren van enkele van de beste Riesling-druiven van het land. Hajszan Neumann's versie van deze wijn is gemaakt met behulp van traditionele wijnbereidingstechnieken en wordt gerijpt in roestvrijstalen tanks om de heldere, fruitige smaken van de wijn te behouden. De Hajszan Neumann - Ried Steinberg Riesling staat bekend om zijn heldere zuurgraad, frisse mineraliteit en tonen van citrus, perzik en groene appel. Het past goed bij een verscheidenheid aan gerechten, waaronder zeevruchten, gevogelte en pittige gerechten. Al met al is de Hajszan Neumann - Ried Steinberg Riesling een wijn van hoge kwaliteit die het beste van de Oostenrijkse wijnbouwtradities vertegenwoordigt.

smaakimpressie

Strogeel van kleur met een zweem van groen. In de neus aroma’s van limoen, witte perzik, passievrucht, een hint van ananas en een zeer duidelijke mineralige toets. In het smaakpalet tonen van grapefruit, limoenschil, geel steenfruit, granny smith, krijt en tropische vruchten, die gepaard gaan met een intense, ziltige afdronk met strak frisse zuren.

vinificatie

Van eind augustus tot half september worden de druiven met de hand geplukt waarbij zeer streng geselecteerd wordt. In de vinificatiekelder geeft men de trossen 6 uur lang een koude inweking. Daarna volgt persing en laat men het sap een spontane fermentatie met wilde (druifeigen) gisten ondergaan op roestvrijstalen tanks. Vervolgens wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks voor de malolactische gisting en rijping op de lie. Na ongeveer 8 maanden wordt de wijn geassembleerd en na zeer lichte filtering gebotteld. Dit proces verloopt geheel volgens strikt biologisch dynamische regels en vegan voorschriften.