Les Héritiers du Comte Lafon - Macon Bussières

Nog %1 beschikbaar

Specificaties

Meer informatie
Fiche Download product fiche
Druivenras(sen) Chardonnay
Afsluiting Kurk
Regio Bourgogne
Smaaktype Vol en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Les Héritiers du Comte Lafon
Land Frankrijk

Details

De wijnen worden gemaakt door Dominique Lafon, die hier hetzelfde vakmanschap laat zien als in Meursault. Maar ze zijn wel typisch voor de Mâcon! De wijnen worden niet 'op één hoop gegooid' maar wijngaard voor wijngaard gevinifieerd. Biologisch-dynamische wijnbouw. Frisse en complexe neus met accenten van appelbloesem, appel en peren, specerijen, mineralen (natte kalksteen na een regenbui) en een hint van karamel. Levendig fris van smaak, elegant, sappig en mineraal. Lange, zuivere en verfrissende finale. Chique aperitiefwijn; aanbevolen bij poulet/poularde de Bresse of kalfsvlees in witte wijnsaus, verrassend bij subtiel gekruide (Indiaas geïnspireerde) schotels.

smaakimpressie

Frisse en complexe neus met accenten van appelbloesem, appel en peren, specerijen, mineralen (natte kalksteen na een regenbui) en een hint van karamel. Levendig fris van smaak, elegant, sappig en mineraal. Lange, zuivere en verfrissende finale.

vinificatie

De met de hand geplukte druiven worden bij aankomst in de wijnkelders niet gekneusd maar langzaam en zacht pneumatisch geperst. Hierdoor verkrijgt men zuivere en heldere sappen van hoge kwaliteit. Na een periode van natuurlijke bezinking worden de heldere sappen in ‘demi-muids’ vaten (500-700 liter), RVS tanks of gebruikte foeders (48 hl) overgeheveld, waarna de gisting plaatsvindt. Tot aan de botteling blijven de jonge wijnen enige maanden op hun fijne bezinksel rusten. .