Lievland Vineyards - Cellar Reserve Organic Cabernet Merlot

€ 13,95
Nog %1 beschikbaar
Lievland Vineyards Riaan Möller - Head winemaker bij Lievland: "Zuid-Afrikaanse wijnen worden wijnen uit ‘de nieuwe wereld’ genoemd, maar met de lange geschiedenis van druiventeelt in de Kaap, denk ik dat het beter is om te zeggen dat we de perfecte balans vinden tussen nieuwe en ouderwetse stij . . .

Meer over deze producent

Specificaties

Meer informatie
Druivenras(sen) Cabernet Sauvignon, Merlot
Regio Coastal Region
Smaaktype Medium bodied, aromatisch en houtgelagerd
Inhoud 0,75
Wijnhuis Lievland Vineyards
Land Zuid-Afrika

Details

De Lievland Vineyards - Cellar Reserve Organic Cabernet Merlot is een wijn uit Zuid-Afrika die gemaakt wordt van een blend van de druivensoorten Cabernet Sauvignon en Merlot. De wijn wordt geproduceerd op de Lievland Vineyards, een organisch wijngoed gelegen in de Stellenbosch regio. De wijn rijpt gedurende 12 maanden op eiken vaten en heeft een donkere paarse kleur. De neus heeft aroma's van cassis, zwarte bessen en een vleugje vanille. De smaak is vol en rijk met tonen van zwarte kersen, cassis en een hint van eikenhout. De tannines zijn stevig maar zacht, wat leidt tot een lange afdronk. Deze wijn wordt aanbevolen om te serveren bij gegrild vlees, wild en kaas. Het is ook geschikt om te bewaren in de wijnkelder voor enkele jaren. Door de organisch wijngaard wordt de wijn beschouwd als milieuvriendelijk en gezond. In het algemeen wordt de Lievland Vineyards - Cellar Reserve Organic Cabernet Merlot beschouwd als een kwalitatief hoogstaande wijn met een goede balans tussen fruitige aroma's en tannines en is geschikt voor wijnliefhebbers die van volle, rijke wijnen houden.

smaakimpressie

Intense, volle wijn met zachte tannines. In de geur overheerst pruim en rijpe kers. De druiven zijn afkomstig van gemiddeld 20 jaar oude stokken die organisch bewerkt worden.

vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt, ontsteelt en na een twee dagen durende koude schilweking, in een open tank gelaten voor een periode van 7 dagen. Regelmatig wordt de most bewogen en de zogeheten “hoed” naar beneden gedrukt om meer geur, kleur en smaakstoffen te onttrekken aan de most. De wijn rijpt vervolgens 12 maanden op Frans eikenhout.